Hradecké letiště už tuto sobotu hostí další ročník letecké akce pro hendikepované

20.06.2024

V sobotu 22. června v 9 hodin začne na Letišti Hradec Králové (LKHK) už 15. ročník akce Open Skies For Handicapped. Jde o už tradiční charitativní leteckou akci určenou lidem se zdravotním postižením, během níž hendikepovaní absolvují let letadlem a stráví příjemný den na hradeckém letišti.

Open Skies For Handicapped pořádají od roku 2008 Letecké služby Hradec Králové, za finanční podpory Statutárního města Hradec Králové, Královéhradeckého kraje a dalších partnerů. Vyhlídkové lety zajišťují Vzdušné síly Armády České republiky a Centrum leteckého výcviku Pardubice.

Ke strojům z minulých ročníků Let L-410 a CASA C-295 letos přibude také Airbus A-319 CJ Armády České republiky, který vykoná jeden vyhlídkový let a dále bude na letišti v rámci statické ukázky. Kromě toho bude přítomno mnoho dalších strojů, mezi jinými třeba Antonov An-2 a také ultralehká letadla a vrtulníky. Některé stroje mají upravené řízení právě pro hendikepované piloty.

Akce obsahuje bohatý doprovodný program, vedle ukázek letecké techniky a možnosti setkání s piloty si mohou návštěvníci užít další zábavné prvky, jako jsou hudební a divadelní vystoupení, prezentace leteckých firem či bezpečnostních složek a nebudou chybět ani atrakce pro děti.

Akce, která se koná pod záštitou ministryně obrany Jany Černochové, je zdarma přístupná pro širokou veřejnost a je skvělým příkladem toho, jak lze spojit vášeň pro letectví s dobročinnými aktivitami a přinést radost a nové zážitky lidem s různými druhy postižení. Další informace a podrobný rozpis sobotního programu je k dispozici na webu pořadatele.

Foto: Na hradeckém letišti i letos mohou hendikepovaní absolvovat vyhlídkový den armádním letounem (Zdroj: Martin Hyška)

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář