Ryanair bude létat z Ostravy druhou přímou linku, zvolil Málagu

16.12.2023

V Ostravě se dočkají dalšího přímého spojení. Ryanair rozšiřuje nabídku letů z letiště Leoše Janáčka, od jara bude létat do španělské Málagy. Po Londýnu tak půjde o druhou destinaci, kterou bude Ryanair z Ostravy obsluhovat.

Ostravské letiště v příštím roce nabídne minimálně tři přímé pravidelné linky.
Ostravské letiště v příštím roce nabídne minimálně tři přímé pravidelné linky. (Zdroj: Letiště Ostrava)

Do Málagy, která leží na slunném pobřeží Costa de Sol, bude dopravce létat dvakrát týdně, a to každé pondělí a čtvrtek. „Rostoucí poptávka po létání, která se projevila už v tomto roce, se díky spolupráci s leteckou společností Ryanair promítne do provozu začátkem příštího roku,“ uvedl v tiskové zprávě letiště ředitel Letiště Ostrava Jaromír Radkovský. Ryanair totiž navýší také počet rotací do Londýna. V březnu pak spustí linku zcela novou. 

„Trasa do Londýna, kterou Ryanair z Ostravy provozuje jedenáct let, má velmi dobrou obsazenost. Věříme, že cestující přivítají i nové spojení do Málagy. Jižní část Španělska je populární a vyhledávanou oblastí pro dovolené i prodloužené víkendy. Spojení s Malagou je dobrou a celoroční volbou,“ řekl manažer útvaru pasažérské přepravy Ondřej Musil.

Ryanair již v minulosti z Ostravy zkoušel provozovat dvě linky na jednou. Od roku 2016 létal dva a půl roku do italského Bergama, a to dvakrát v týdnu. 

Kromě Londýna a Málagy se mohou cestující z ostravského letiště těšit také na přímé lety do Černé Hory, konkrétně do Podgorice. Tu bude provozovat letecká společnost Air Montenegro jednou týdně. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář