Aerolinka Emirates představí vlastní kolekci zavazadel z použitých částí interiérů letadel

19.11.2023

Letecká společnost Emirates přišla s velkou novinkou. Už brzy uvede na trh speciální limitovanou kolekci zavazadel a doplňků, které jsou vyrobeny z upcyklovaných interiérů letadel. Kufry, batohy či kabelky se budou prodávat v oficiálních prodejnách aerolinky Emirates od roku 2024 a veškerý výtěžek poputuje na podporu dětí v nouzi.

Má vaše partnerka ráda cestování? Kupte ji originální kabelku
Má vaše partnerka ráda cestování? Kupte ji originální kabelku (Zdroj: Emirates)

Kufry, kabelky, batohy, pouzdra na karty nebo toaletní tašky. S tím přijde v roce 2024 na trh letecká společnost Emirates, která začne prodávat limitovanou kolekci užitkového zboží.

To se vyrábí z upcyklovaných materiálů ikonického letounu Emirates A380 a letadla Boeing 777 a zrcadlí ducha inovací, jenž zakořenil v kultuře společnosti Emirates. Cestující, kteří si nějaké zavazadlo nebo předmět pořídí, tak mají možnost vlastnit kousek historie.

Pro tvorbu speciální kolekce se totiž opravdu používají předměty z interiérů letadel světoznámé aerolinky, třeba hliníkové opěrky či bezpečnostní pásy. Celkem se získalo už více než 14 tisíc kilogramů materiálu, který pochází z kabiny pilotů i prostorů pro cestující.

Jednotlivé kousky navrhují a ručně vytvářejí krejčí společnosti v unikátní dílně pro kabinovou techniku v Dubaji, kde nejprve probíhá čištění, úprava a dezinfekce, a poté samotná výroba.

„Ve společnosti Emirates se snažíme neustále rozvíjet naše úsilí o udržitelnost a zkoumat všechny aspekty našich výrobků i dodavatelského řetězce. Věděli jsme, že těmto materiálům lze dát druhý život, protože jsou svou podstatou velmi kvalitní. Vyzvali jsme náš tým, aby byl co nejkreativnější a nejinovativnější, a tak jsme tady, s vlastní dílnou na výrobu příslušenství v Emirates Engineering Centre. Tato iniciativa je pro náš tým velmi oblíbeným projektem a jsme nesmírně hrdí na to, že je v souladu s našimi cíli v oblasti inovací i udržitelnosti,“ uvedl vrchní viceprezident divize Emirates Enginnering Ahmed Safa.

První předměty byly představeny na probíhajícím dubajském leteckém veletrhu, jejich prodej odstartuje v roce 2024 a výtěžek poputuje na podporu dětí v nouzi.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Emirates


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář