Finnair slaví významné výročí, aerolinka je na trhu už sto let

07.11.2023

Letecká společnost Finnair dosáhla na významný milník. Aerolinka patří ve světě mezi nejstarší a první listopadový den oslavila sté výročí od svého založení. V nepřetržitém provozu je už od roku 1923.

Poštovní známka vydaná k historickému výročí
Poštovní známka vydaná k historickému výročí (Zdroj: Finnair)

Finský vlajkový dopravce se původně jmenoval Aero a začal přepravovat cestující 1. listopadu 1923. Od té doby funguje bez přestávky, a tak se vedení aerolinky dočkalo významné mety – sto let od založení.

„Jsme jedna z nejstarších leteckých společností, které stále fungují. Je to sto let sbližování lidí a úžasných vzpomínek. Velký dík všem, kteří byli součástí té cesty,“ uvedli zástupci společnosti Finnair.

Ta je momentálně šestou nejstarší aerolinkou na světě. Do současné podoby se přitom rozrostla ze skromných poměrů, v prvním roce totiž přepravila pouhých 269 cestujících. V současnosti se jedná o proslulý koncern, jenž přepravuje miliony lidí. Těm ve svých letadlech s ikonickým písmenem „F“ nabízí vysoký standard a komfort, který se zvýšil i v důsledku nedávné masivní investice ve výši 200 milionů eur.

Při příležitosti výročí vydal Finnair třeba svou vlastní poštovní známku a připravil pro zákazníky spoustu akcí, jež se uskuteční na helsinském letišti Vantaa. Klienti s mohli užít vystoupení pěveckého sboru skupiny Finnair Singers nebo vyzkoušet létání ve virtuální realitě.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář