Pilot vytáhl na kapitána zbraň, za svůj čin byl po více než roce obžalován

06.11.2023 1 příspěvek

Ve Spojených státech amerických se stále vyšetřuje incident ze srpna loňského roku, kdy pilot během komerčního letu vyhrožoval na palubě kapitánovi se zbraní v ruce. Po prošetření všech důkazů byl muž obžalován z napadení a zastrašování. Podle důkazů se jednalo o zaměstnance společnosti Delta Air Lines.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: Delta Airlines)

K události došlo v srpnu 2022 na palubě letadla během běžného komerčního letu. Kapitán chtěl kvůli zdravotním problémům jednoho z pasažérů stroj odklonit, aby cestujícímu zajistil potřebnou lékařskou péči. Další pilot ale na svého kolegu vytáhl zbraň, protože nechtěl, aby k odklonu došlo. 

Tu u sebe nosil v rámci programu Federálního leteckého důstojníka, který zajišťuje Úřad pro bezpečnost dopravy a slouží k tomu, aby se piloti mohli bránit při případném pokusu o únos letadla. Podle aerolinky ale tímto incidentem o zbrojní průkaz přišel. 

Případ se později dostal na veřejnost a letos na podzim byl po dlouhém vyšetřování z napadení a zastrašování obviněn Jonathan Dunn, který v té době pracoval u společnosti Delta Air Lines. Mluvčí těchto aerolinek potvrdil, že muž u nich tu dobu pracoval. Dál ale situaci odmítl komentovat. Za napadení letecké posádky hrozí mužovi až 20 let za mřížemi.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

CRM

06.11.2023 v 15:59 Igi

CRM na americký spôsob :)

Odpovědět

Přidat komentář