Textron Aviation představil nový design interiérů strojů Cessna

19.07.2023

Výrobce strojů Cessna Textron Aviation představil nové interiéry. Mají být moderní a špičkově vybavené

Cessna 172 by měla dostat moderní design
Cessna 172 by měla dostat moderní design (Zdroj: Textron Aviation)

Americký výrobce strojů Cessna Textron Aviation představil na začátku týdne nové designy interiéru pro svá ikonická letadla Cessna. Stroje série Skyhawk, Skylane, Turbo Skylane a Turbo Stationair HD tak od příštího roku dostanou nové vybavení, včetně pohodlnějších sedadel, nejmodernejších přístrojů a také i nové styly exteriérových barev.

„Po několik dekád si piloti vybírají pístové stroje Cessna pro jejich výdrž, komfort a výkon,“ uvedl v tiskové zprávě společnosti její viceprezidentka Christi Tannahillová. „Při navrhování nového interiéru pro ikonickou rodinu letadel bylo důležité implementovat zpětnou vazbu od zákazníků a fanoušků. Výsledkem je modernější, sportovní pocit, který zapadá do koncepce naší Cessna rodiny.“

Sedadla nyní nabízí větší pohodlí a nabíjecí porty (Zdroj: Textron Aviation)

 

První změnou, kterou zákazníci ucítí po usednutí do stroje, je větší komfort a funkčnost. Sedadla jsou nyní měkčí, mají mezi sebou středovou opěrku a každé je vybaveno nabíjecími porty (jak USB-A, tak USB-C). Přepracovány byly postranní panely, zámky oken, výdechy klimatizace a hlavně samotná přístrojová deska, která dostane i blíže nespecifikované nové technologie. 

Přístrojová deska nyní má nejmodernější vybávu (Zdroj: Textron Aviation)

 

Zájemci o nový design si ho budou moci prohlédnout na blížícím se veletrhu AirVenture v americkém Wisconsinu.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Cessna


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář