Letecký den v Plasích se ruší, Aviatická pouť rozhodne za měsíc

19.03.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

Letecký den v Plasích se ruší, Aviatická pouť rozhodne za měsíc
Letecký den v Plasích se ruší, Aviatická pouť rozhodne za měsíc (Zdroj: Aeroweb.cz)

Koronavirová epidemie se dotýká prakticky všech veřejných akcí v dohledné době. První velkou obětí v kalendáři leteckých dnů je dlouholetý „otvírák“ celé jejich sezóny, Den ve vzduchu v Plasích, který se měl konat koncem dubna. Ani pořadatelé akcí v pozdějších termínech však nemají klid.

Den ve vzduchu s Plzeňským krajem, pro nějž měli letos mnozí vyhrazen víkend 25. a 26. dubna, je zrušen bez náhrady. Na stránkách akce je uvedena informace pro ty, kteří již zakoupili lístky v předprodeji. Vstupné se bude vracet v plné výši skrze prodejce vstupenek Goout.

Naději pro fanoušky letectví stále živí pořadatelé pardubické Aviatické pouti. Její jubilejní 30. ročník se má uskutečnit o víkendu 30. a 31. května. Správní rada akce zasedala před několika dny a rozhodla o pokračování probíhajících příprav. Zároveň však nevyvrací ani možné zrušení či odložení celé akce. Finální rozhodnutí by mělo padnout v průběhu dubna během dalšího zasedání rady.

Zatím nejméně vrásků na čele vyvolává konání ostravských Dnů NATO, kterým je tradičně vyhrazen víkend na sklonku léta. „Mohu všechny ujistit, že přípravy letošního ročníku, jenž se uskuteční o víkendu 19. a 20. září, jsou v plném proudu a běží podle plánu. Více než šestiměsíční časový odstup pravděpodobnost možného nekonání akce výrazně snižuje, v této chvíli neregistrujeme žádné signály indikující možnost nekonání Dnů NATO v Ostravě ve stanoveném termínu,“ stojí v tiskovém prohlášení spolku Jagello 2000, organizátora ostravské akce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář