Nový rok na palubě? Nevšední párty či dvojitá dávka

28.12.2017

Ti z vás, kteří budou nuceni cestovat přes půlnoc v poslední den roku, mohou zažít nevšední zážitek, který let o silvestru nabízí. Sice bez petard a ohňostrojů, ale i tak to může stát za to.

Nový rok na palubě? Nevšední párty či dvojitá dávka
Nový rok na palubě? Nevšední párty či dvojitá dávka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Období Vánoc a přelomu roku tradičně prověřuje nervovou soustavu nejen cestujících, ale i zaměstnanců letišť a leteckých společností. Odbavovací haly naplněné k prasknutí, častá zpoždění způsobená nevyzpytatelnými rozmary zimního počasí a nervozita lidí, kteří by už chtěli být doma. To vše dělá z cestování v čase svátků pro mnohé peklo. Na druhou stranu může být pro někoho let právě o Silvestrovské noci příjemným zážitkem.

Silvestr z letadlaFoto Baselshows.com

Večírek na palubě

Představte si, že zatímco na zemi lidé s úderem novoroční půlnoci otevírají jedno šampaňské za druhým, přejí si vše nejlepší do nového roku či zapalují ohňostroje, vy si několik tisíc metrů nad nimi na palubě letadla užíváte na improvizované diskotéce a večírku v jednom.

A co víc, v případě jasného nebe máte na všechny ohňostroje vlastně široko daleko nejlepší výhled (tedy pokud neletíte nad mořem či neobydlenou oblastí). Že se vám to zdá nemožné? Nikoliv. V posledních letech se totiž z oslav nového roku za letu stává trend a cestující, kteří chtějí přivítat nový rok na palubě, se počítají na desetitisíce.

Silvestr na palubě business jetu

Nicméně musíme rozlišovat mezi pasažéry, kteří tento způsob oslavy nového roku opravdu vyhledávají, a těmi, kterým nezbývá nic jiného a chtě nechtě musí letět přes silvestrovskou půlnoc. I ti si však let mohou užít. Třeba jako cestující letu Virgin Atlantic z amerického Orlanda do Manchesteru, jejichž pravidelný spoj se před několika lety za přispění posádky dopravce změnil v nefalšovaný karneval a párty.

Jinde se zase můžete dočíst o letu z Honolulu do Los Angeles v letadle, které bylo celé vyzdobeno balónky. A další důkazy o tom, že se jinak běžný let během silvestrovské noci může mnohdy změnit v oslavu, přinášejí i dvě videa níže.

S různými emocemi, bez petard a prskavek, avšak zato několikrát, prožije i letos silvestrovskou půlnoc v letadle mnoho pasažérů. V případě Evropy se to týká řady pravidelných nočních linek směřujících z Evropy za Atlantik, a to zejména do Střední a Jižní Ameriky. Během těchto jindy nezajímavých letů mají cestující možnost připít si na šťastný nový rok minimálně dvakrát, a to díky překračování různých časových pásem.

Nutno dodat, že nejde o pravidlo a vše záleží na konkrétní společnosti, jak moc chce se svými pasažéry nový rok přivítat. Na internetu se tak dočtete i o řadě dalších silvestrovských linek, které proběhly běh většího zájmu, jako každý běžný let.

Ze silvestru do silvestru

Máte-li na bankovním účtu či doma pod polštářem zbytečných pár set tisíc korun a jste zároveň fanoušci letectví, můžete zažít hned dvě silvestrovské oslavy během pár hodin. V nabídce některých charterových leteckých dopravců totiž můžeme nalézt i speciální silvestrovský let ze Sydney do Honolulu na Havajských ostrovech. Ne že byste slavili silvestr dvakrát přímo na palubě, ale na pevné zemi ano, a to opět díky časovým pásmům. Právě tuto službu nabízí například britská společnost Privatefly.

Letoun Virgin Atlantic
Foto Privatefly.com

Na míru sestavený itinerář vám umožní užít si první silvestr v Sydney, zatímco pak strávíte necelých deset hodin v jednom z nejrychlejší business jetů typu Gulfstream G650ER, abyste odpoledne „o den dříve“, a tedy opět v poslední den roku, přistáli na Havajských ostrovech, kde silvestrovská noc teprve začne.

Nicméně tento nevšední zážitek něco stojí. Celé letadlo si na jeden směr v případě letu ze Sydney na Havaj pronajmete za 290 000 dolarů (cca 6,3 milionu korun), nebo za 22 300 dolarů (cca 480 000 korun) za osobu v případě 13 cestujících. Avšak nutno podoktnout, že jde skutečně o ojedinělý zážitek, protože žádný pravidelný dopravce let s itinerářem, který by dovoloval odlet po silvestru a přílet, ještě než začnou jeho oslavy v jiné zemi, nenabízí.

Pokud tedy na letošní silvestr ještě nemáte plány, neváhejte…

 

Mohlo by vás zajímat


Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář