Dny NATO letos nebudou. Armáda je teď potřeba jinde, hlásí organizátoři

18.09.2024 1 příspěvek

Už tento víkend měl na ostravském letišti proběhnout 24. ročník největší vojenské přehlídky nejen v ČR s názvem Dny NATO. Povodňová situace ale tomu nenahrává a organizátoři se proto rozhodli akci zrušit.

Podobné ukázky vojenské techniky letos bohužel k vidění nebudou
Podobné ukázky vojenské techniky letos bohužel k vidění nebudou (Zdroj: Dny NATO)

„Bylo to pro nás bezprecedentně nejtěžší rozhodnutí v cele 24leté historii akce. Myslíme si, že nynější těžká situace není pro konání akce vhodná a chceme tím vyjádřit solidaritu se všemi nasazenými příslušníky Hasičského záchranného sboru, Policie České republiky, Armády České republiky, záchranářů, městských policistů a mnoha dalších, kteří jsou a ještě budou nasazení na likvidaci následků povodní a hlavně s občany, které postihla,” stojí v prohlášení organizátorů na webových stránkách události.

Zdroj: Dny NATO

 

Severovýchodní Morava je jedním z nejpostiženějších oblastí víkendových záplav. Ačkoliv je letiště plně v provozu, silně podmáčené terény a zhoršený stav příjezdových komunikací neumožňují podle organizátorů zahájení finální části připrav. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Důvody

Dnes v 7:17 Radek

Správné rozhodnutí. Dalším významným důvodem (kromě podmáčení celého okolí a potřeby vojáků jinde) je i vyřazení železničního uzlu Ostrava a okolí (Bohumín, Studénka). To bude trvat nejméně do konce září.

Odpovědět

Přidat komentář