Honeywell představil nový satcom systém

20.10.2023

Americký výrobce komponent Honeywell na veletrhu v Las Vegas představil nový systém pro internet na palubě business jetů. Slibuje rychlost až 100 Mbps.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: Inmarsat)

Systém JetWave X společnost vyráběla ve spolupráci s Viasat, jehož satelity také plánuje využívat. Spojení probíhá v Ka pásmu, zpracovávat ho tak mohou i nejnovější satelity Viasat-3 a Global Xpress z nedávné akvizice Inmarsatu. JetWave X slibuje jednodušší instalaci a větší síťovou flexibilitu. Co se rychlosti týče, obě společnosti slibují stabilních 30 Mbps s možností dosáhnout až na 100 Mbps (což je průměr českých domácností - pozn. red.).

„Požadavek na rychlé a bezproblémové internetové spojení roste v leteckém průmyslu rychleji a rychleji, jelikož stoupá množství využitých dat,“ uvedl prezident Honeywell Aerospace pro služby a konektivitu Jason Wissink. „JetWave X se zpočátku napojí na současnou Ka síť Viasatu, ve spojení s dalšími satelity pak nabídne větší flexibilitu pro uživatele business jetů.“ Wissink také dodal, že se dočkají vylepšení stávající JetWave systémy (stejně jako softwarový balíček Cabin Sentinel), které by nyní měly dosáhnout na datové balíčky JX Evolution.

„Toto je vynikající spolupráce s Honeywell, jejímž výsledkem je řešení navrženo speciálně pro business zákazníky, nabízející pokročilé, vysokorychlostní řešení přes Ka pásmo pro širokou řadu letadel,“ navázal na Wissinka Kai Tang, šéf business aviation ve Viasatu. „Přes 5 000 jetů věří Viasatu v doručování rychlého a stálého připojení, které umožňuje pořádat videokonference, streamovat video, přistupovat na korporátní VPN sítě a více, počas celého letu.“

Mohlo by vás zajímat

Témata

Business


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář