Vyšší maximální vzletová hmotnost pro modifikované letouny Bonanza

08.04.2019

Vyšší maximální vzletová hmotnost pro modifikované letouny Bonanza
Vyšší maximální vzletová hmotnost pro modifikované letouny Bonanza (Zdroj: Aeroweb.cz)

Federální letecký úřad (FAA) vydal společnostem General Aviation Modifications a Tornado Alley Turbo typové osvědčení na zvýšení maximální vzletové hmotnosti (MTOW) pro vybrané modely letounů Beechcraft Bonanza.

Zvýšení MTOW se pohybuje v závislosti na modelu v rozmezí od 180 do 300 liber (cca od 81 kg do 136 kg). Povolení se vztahuje na letouny s pohonnou jednotkou IO-550B o výkonu 300 koňských sil, která je modifikována palivovými vstřiky GAMIjector a vylepšeným chlazením LiquidAir Baffle Kit. Obě tyto modifikace zlepšují chování motoru díky lepšímu spalování a chlazení. Mezi modely, které mohou být vybavené modifikovaným motorem, patří Bonanza S35, V35, V35A, V35B, C33A, F33A, E33A, G33, A36, 36 a G36.

Bonanza G36

Podle hlavního leteckého inženýra a zakladatele společnosti George Bralyho jde o první významnou změnu MTOW u letounů tohoto typu, které nejsou vybaveny přídavnými nádržemi. Připomíná také, že výsledkem modifikací je mimo jiné lepší výkon letounu v horkých dnech.

Společnost General Avitaion Modifications z Oklahomy se zabývá od roku 1994 výrobou certifikovaných dílů do pohonných jednotek Continental Motors.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář