Co čeká letošní AERO? Dominovat budou ULL se zvýšenou MTOW

11.02.2020

Co čeká letošní AERO? Dominovat budou ULL se zvýšenou MTOW
Co čeká letošní AERO? Dominovat budou ULL se zvýšenou MTOW (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již 1. dubna začne letecký veletrh AERO 2020 v německém Friedrichshafenu. 28. ročníku veletrhu zaměřeného na všeobecné letectví se zúčastní přibližně 700 vystavovatelů a na své si přijdou především nadšenci do ultralehkých letounů či fanoušci technologii „budoucnosti“, jako jsou elektrická letadla či civilní drony.

Na akci nebudou chybět tradiční výrobci malých jedno či vícemotorových letounů. Vystaveny budou jak vrcholné modely s turbínovým pohonem, tak i letadla co nejjednodušší konstrukce určená pro výcvik. Velkým lákadlem bude podle organizátora turbovrtulový létající člun německo-čínského výrobce.

Především na poli ultralehkých letounů se očekává množství nových letounů včetně nového českého hornoplošníku Bristell B8. Výrobci ultralehkých letounů předvedou, jak využili navýšení maximální vzletové hmotnosti na 600 kg a jaké nové technologie a vybavení do svých stávajících letounů přidali. Nově budou také vystaveny jednosedadlové letouny o hmotnosti kolem 120 kilogramů, jejichž výhodou bude jednoduchá konstrukce a nižší pořizovací cena.

AERO Friedrichshafen
AERO Friedrichshafen

E-flight-expo bude stejně jako v minulých letech přehlídkou alternativních pohonů, a to zejména elektrických. Nové technologie budou vystavovat jak již známější firmy, které v mnoha případech již testují svá letadla v provozu, tak i start-upy, jejichž projekty jsou teprve ve stádiu vývoje nebo raných prototypů. Zde nebudou chybět také letadla s možností vertikálního vzletu či autonomní drony.

Stejně jako v minulých letech bude i na AERO 2020 sekce vyhrazená pro obchodní leteckou dopravu zaměřená především na oblast bussines jetů. Na veletrhu budou rovněž působit i ostatní firmy z leteckého průmyslu. Mezi nimi budou například výrobci avioniky, vývojáři aplikací či firmy specializující se na letecké simulátory a výcvik.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář