LAA vydala nový seriál o první pomoci pro sportovní piloty

20.06.2019

LAA vydala nový seriál o první pomoci pro sportovní piloty
LAA vydala nový seriál o první pomoci pro sportovní piloty (Zdroj: Aeroweb.cz)

S první pomocí přijde mnoho lidí do kontaktu již během studií na základní či střední škole. A právě školní prostředí bývá často také posledním místem, kdy se s kurzem první pomoci setkáváme. Situace, kdy je třeba první pomoc poskytnout, často přicházejí z nenadání a je proto nutné znát všechny zásady pro co nejrychlejší a nejkvalitnější poskytnuti pomoci postiženému. Bohužel takové situace nastávají i v letectví. Ať už se jedná o zkolabování během horkého dne, nebo v horším případě leteckou nehodu, vždy je třeba pohotově reagovat.

Ukázka z videa o zprůchodnění dýchacích cest

A právě na poskytování první pomoci cílí nový seriál na webu skolenipilotu.cz, který spravuje Letecká amatérská asociace ČR (LAA). Na stránkách se objevilo celkem šest videí, která byla pořízena na školení první pomoci pro sportovní piloty. Videa v rozsahu 15 až 25 minut obsahují témata jako masivní krvácení, zprůchodnění dýchacích cest, zajištění krevního oběhu, použití defibrilátoru apod. Školení provádí vojenský záchranář Armády České republiky Petr Knejfl a civilní záchranář Pavel Vyskočil z Global Assistance.

Seriál má za cíl připravit své diváky tak, aby byli schopní poskytnout první pomoc při život ohrožujících situacích. Ať už se jedná o leteckou nehodu, havárii v silničním provozu, nebo kolaps osoby bez vnější příčiny.

První pomoc na webu skolenipilotu.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář