Na letišti v Chile se na zavazadlový pás dostalo pětileté dítě

04.12.2023

Bezpečnostní kamery zachytily na letišti v Chile pětileté dítě, jak se dostalo na zavazadlový pás a na něm odjelo do zakázaných prostor letiště.

Rodiče malého chlapce na letišti v Santiagu de Chile prožili nepříjemné chvilky. Jejich potomek se totiž vydal na zavazadlovém páse prozkoumat zakázané prostory letiště.
Rodiče malého chlapce na letišti v Santiagu de Chile prožili nepříjemné chvilky. Jejich potomek se totiž vydal na zavazadlovém páse prozkoumat zakázané prostory letiště. (Zdroj: iStockphoto)

K incidentu došlo minulý měsíc, kdy se dítě dostalo k pásu a nebojácně na něj nasedlo. Rodiče svého potomka ztratili z dohledu. Pás dítě následně přepravil přes zakázané prostory a až o několik okamžiků později museli dítě zachránit letištní zaměstnanci, když ho spatřili na kamerách. 

Na letišti nakonec zaměstnanci dali dohromady video kompletní "jízdy", to se následně stalo virálním na sociálních sítích. 

Vedení mezinárodního letiště vydalo k celé situaci prohlášení. Uvedlo, že jejich prostory splňují všechny mezinárodní bezpečnostní standardy. Zavazadlové pásy jsou ve většině prostorách hlídány kamerovým systémem, který detekuje neobvyklé situace, čímž zabraňuje incidentům. Právě tento systém pětileté dítě zachránil. 

Zástupci letiště neuvedli přímo, kdo za incident může, ale zdůraznili, že za bezpečný a správný provoz odbavovací infrastruktury odpovídá personál najatý leteckými společnostmi pro tyto účely. 

Malý pasážér nakonec neutrpěl žádná zranění. Kamery odhalily, na které odbavovací přepážce se dostal na zavazadlový pás, ale zaměstnanci už nezjistili, kde se v tu dobu nacházeli jeho rodiče. 

Zástupci letiště také oznámili, že shromažďují informace, aby zjistili, jak konkrétněji k incidentu došlo. Společně s provozovateli podle vyjádření posílí také bezpečnostní protokoly, aby se podobné situace neopakovaly. Zároveň ale také vyzvali rodiče a pečovatele, aby na své děti neustále dohlíželi. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář