VUT bude spolupracovat s firmou Honeywell, společný výzkum zahrnuje i letectví a kosmonautiku

07.11.2023

Zástupci Vysokého učení technického (VUT) v Brně podepsali memorandum o spolupráci se společností Honeywell. Chtějí tak podpořit sdílení vědeckého potenciálu obou institucí. Pro studenty VUT jde o velký krok, brněnské vývojové a výzkumné centrum Honeywellu je největším inovačním střediskem této firmy v Evropě, Africe i na Středním východě

Zástupci VUT a Honeywell při podpisu memoranda
Zástupci VUT a Honeywell při podpisu memoranda (Zdroj: VUT)

VUT spojilo síly se společností Honeywell a podepsalo memorandum o vzájemné spolupráci. Ta by měla být výhodná pro obě strany a vytěžit co největší vědecký potenciál z obou partnerů.

Kromě dalších odvětví poběží spolupráce i v rámci letectví a kosmonautiky, což bude přínosné hlavně pro studenty VUT. Budou moci pracovat v brněnském centru Honeywellu, jež je největším inovačním centrem koncernu. A to nejen v Evropě, ale také v Africe a na Středním východě.

Obě strany by se ve výzkumu měly zaměřit především na leteckou mobilitu či bezpilotní letecké systémy.

„Úzká spolupráce mezi univerzitami a firmami jako Honeywell může studentům v rámci jejich profesního rozvoje pomoci s praktickým výzkumem,“ uvedl generální manažer společnosti Honeywell Michal Závišek.

Dohoda vyšla z faktu, že Brno zaujalo první místo ve výzkumu a vývoji ČR, a to třeba díky vysoké koncentraci technologických společností a vědeckých institucí.

„Od podpisu dokumentu si slibuji významné zlepšení v nastavení podmínek, které umožní rozšíření spolupráce s tradičním průmyslovým partnerem VUT, který se dlouhodobě pohybuje v oblasti špičkového aplikovaného výzkumu a vyvíjí technologie s vysokou přidanou hodnotou,“ řekl rektor VUT Ladislav Janíček.

Odborníci ze společnosti Honeywell budou mimo jiné pomáhat s výukou studentů, pořádat přednášky, semináře a workshopy a organizovat oborová školení či různé stáže.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář