Boeing objevil novou závadu na MAXech

24.08.2023 1 příspěvek

Stroje 737 MAX mají opět problém. Boeing přišel dodavatelovi na chybu, která by mohla ohrozit ekonomické cíle.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: VDB Photos / Shutterstock.com)

Boeing má opět další problém se stroji 737 MAX. Výrobce podle serveru The Air Current totiž našel stovky špatně vyvrtaných děr na zadních tlakových přepážkách, které mu dodává Spirit AeroSystems. Podle konstruktérského giganta nejde o závadu ohrožující už vyrobené stroje, problém se ale krátkodobě dotkne dodávek a možná dojde i k nedosáhnutí plánovaného ročního počtu dodaných letadel. 

Stroje 737 MAX má i český dopravce Smartwings. (Zdroj: Smartwings)

 

Je to poprvé, co Boeing na tento konkrétní problém přišel. V továrně Spiritu totiž otvory, kterým se podle jejich tvaru říká „sněhuláci“, vždy prošly výstupní kontrolou kvality bez problémů. To společně s dubnovými problémy Spiritu, při kterých narazil na „nestandardní výrobní procesy“ při spojování trupu a ocasní části, vyvolává otázky, zda je spolupráce obou firem dobrý nápad. Prozatím se ale obě strany tváří jako dobří partneři. „Známe problém a potřebnou opravu,“ zní z Boeingu, zatímco Spirit ujišťuje, že zjištěný problém „nebude mít tento rok dopad na dodavatelské možnosti.“ Ačkoliv by se měl problém týkat jen letadel MAX-8, Boeing prověří i modely 737NG.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přejímka

25.08.2023 v 7:32 Milan

V tomto případě by mě zajímalo, jak tam dělají přejímku a za co jsou placeni přejímací technikové. Za tohle by měla padnout hlava výrobního reditele.

Odpovědět

Přidat komentář