Po vzoru starší sestry. Na cestu kolem světa vyrazil Mack Rutherford

01.04.2022

Po vzoru starší sestry. Na cestu kolem světa vyrazil Mack Rutherford
Po vzoru starší sestry. Na cestu kolem světa vyrazil Mack Rutherford (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mack Rutherford je mladším bratrem pilotky Zary Rutherfordové alias Fly Zolo, které se podařilo v lednu letošního roku dokončit sólový oblet světa jako nejmladší ženě v historii. Zara se tak stala držitelkou hned dvou světových rekordů. Šestnáctiletý Mack vyrazil 23. března na cestu kolem světa po vzoru své starší sestry Zary v naději zisku světového rekordu jakožto nejmladší člověk, kterému se povede obletět sólově svět.

Instagram.com @macksolo2022
Instagram.com @macksolo2022

Mladý pilot zvolil pro svůj rekordní oblet trochu jinou trasu než jeho sestra. Mack odstartoval z Bulharska, ze země svého hlavního sponzora ICDSoft, a bude pokračovat přes jižní Evropu směrem na africký kontinent. Odtud jeho letoun zamíří přes jižní a východní Asii na severoamerický kontinent. Později bude následovat přelet zpět do Evropy.

Tentokrát se nejspíš nedočkáme zastávky v České republice, nicméně pokud mladému pilotovi vyjde plán dle očekávání, tak 17. června navštíví sídlo výrobce jeho letounu Shark ve slovenské Senici a o dva dny později by měl svůj rekordní oblet ukončit.

„Létám celý život a inspirován svou sestrou Zarou a celou rodinou se pokusím překonat světový rekord pro nejmladšího člověka, který sólo obletí svět,“ uvádí Mack na svých sociálních sítích.

Instagram.com @macksolo2022
Instagram.com @macksolo2022

Mladý pilot si pro svůj oblet světa vybral po vzoru starší sestry ultralehký sportovní letoun Shark česko-slovenské výroby. Shark Aero je vysoce výkonný dvoumístný ultralehký letoun. Díky použití nejpokročilejších výrobních a designových technologií je Shark uznáván za jeden z nejrychlejších ultralehkých letounů současnosti, který dosahuje i výborného doletu až 1 600 kilometrů. Projekt Mack Solo tak opět obsahuje česko-slovenskou stopu.

Zájemci mohou cestu Macka Rutherforda sledovat prostřednictvím webových stránek, kde pravidelně aktualizuje plán své cesty. Je možné také sledovat instagramový účet či facebookový profil, kde je pilot v častém kontaktu s fanoušky.

Mohlo by vás zajímat

Témata

FlyZolo


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář