ÚCL prodlužuje také platnost certifikátů z kurzů i další lhůty

06.04.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

ÚCL prodlužuje také platnost certifikátů z kurzů i další lhůty
ÚCL prodlužuje také platnost certifikátů z kurzů i další lhůty (Zdroj: Aeroweb.cz)

S ohledem na přetrvávající nouzový stav v Česku a s ním související omezení činnosti leteckého úřadu, ale i leteckých škol a dalších orgnaizací, Úřad pro civilní letectví (ÚCL) prodlouží platnost některých certifikátů potvrzujících absolvování kurzů či protáhne lhůty stanovené pro splnění některých zkoušek. Informoval o tom dnes na svém webu.

Nové opatření se týká platnosti certifikátů o absolvování výcvikových kurzů v leteckých školách, případně absolvování teoretických zkoušek a s tím souvisejících lhůt pro absolvování teoretických, resp. praktických zkoušek. Jejich platnost, končí-li mezi 16. březnem a 31. červencem, se prodlužuje do 31. července 2020. Stejně tak se prodlužují lhůty omezující maximální dobu trvání teoretických zkoušek, a to až do doby, než budé možné jejich opětovné skládání. Podrobné informace, podmínky a postupy pro udělení jednotlivých výjimek popisuje ÚCL na svém webu.

ÚCL v tomto směru připomíná, že teoetické zkoušky na jeho půdě stále neprobíhají a termín jejich znovuzahájení bude teprve oznámen.

Již dříve ÚCL podobným opatřením prodloužil platnost některých kvalifikací profesionálních pilotů, jejichž platnost končí a nyní kvůli koronavirové epidemii neexistuje způsob, jak uspokojivým způsobem ověřit potřebné dovednosti a znalosti pro jejich prodloužení. Podobným způsobem Úřad v minulém týdnu zasáhl v případě osvědčení o zdravotní způsobilosti profesionálních pilotů a řídících letového provozu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář