V Brně se otevřel nový servis pro zástavbu avioniky

06.06.2019

V Brně se otevřel nový servis pro zástavbu avioniky
V Brně se otevřel nový servis pro zástavbu avioniky (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost AIR TEAM service (ATS), držitel oprávnění EASA Part 145, rozšířila v jarních měsících své kapacity o hangár v prostoru aeroklubu na brněnském letišti Tuřany, zaměstnala čtyři certifikované avioniky a pořídila profesionální vybavení pro modernizace avionických systémů letadel.

Vzhledem k činnosti mateřské společnosti AIR TEAM, která má za sebou více než desetileté zkušenosti s dodávkami avioniky a leteckých dílů, se nejedná o krok do neznáma, ale pečlivě promyšlenou strategii rozšiřování doplňkových služeb svým zákazníkům.

AIR TEAM service byl v průběhu května autorizován jako instalační a servisní centrum od výrobců avioniky Aspen, Avidyne, Bendix/King, f.u.n.k.e., Garmin, Genesys, Free Flight, ICOM, Mid Continent, TQ (Dittel) a TRIG.

loga

„Vzhledem k velkému zájmu zákazníků o rychlé a efektivní modernizace kokpitů letadel jsme se rozhodli pro investici do nového servisního centra na Letišti Brno-Tuřany a postupné rozšíření měsíční kapacity až na tři až čtyři komplexní zástavby avioniky do letounu s maximální MTOW 2000 kilogramů do konce roku 2019. Cílíme především na klientelu ze západní Evropy, která je ochotna investovat do moderní avioniky a kvalitní práce, ale jsme mile překvapeni i zájmem zákazníků z České republiky a dalších států střední Evropy,“ říká k otevření nového servisního centra manažer Vít Kareš.

Zástavba avioniky u společnosti AIR TEAM Service
Zástavba avioniky u společnosti AIR TEAM Service

AIR TEAM service přistupuje ke každému zákazníkovi jako k partnerovi. Od zahájení každého modernizačního projektu má zákazník přístup do klientské zóny informačního systému společnosti a je pravidelně informován o pokroku v realizovaném projektu. Ve všech ohledech je kladen maximální důraz na dodržení plánovaného termínu i cenového rozpočtu. Samozřejmostí je školení v obsluze nově instalované avioniky profesionálními leteckými instruktory.

Tomáš Maršálek, manažer kvality ATS, dodává: „Avionici ve společnosti AIR TEAM service jsou vyškolení profesionálové a držitelé licence EASA Part 66 B1/B2/C. Maintenance Manager, který řídí provádění zástavby, má vysokoškolské vzdělání v oboru letadlové radiotechniky, více než dvacetiletou praxi v projektování, výrobě a údržbě letadel a svou odborností a zkušenostmi garantuje nekompromisní kvalitu zástavby podle specifikací výrobce a kritérii stanovénými společností AIR TEAM service, leteckým úřadem, EASA a zákazníkem.“
O první zástavbě avioniky, která se realizovala v průběhu května, se můžete dozvědět více v následujícím článku.

Firma nabízí také testování avioniky

Jako další činnost AIR TEAM service nabízí odstraňování závad, měření a testování avionických a pitot-statických systémů včetně periodických kontrol a opravy staršího avionického vybavení.

Pokud přemýšlíte o modernizaci avioniky, neváhejte zaslat žádost a obratem obdržíte individuální nabídku. V průběhu letních měsíců AIR TEAM service nabízí mimosezónní slevu ve výši 30 %.

Zástavby avioniky můžete poptávat prostřednictvím formuláře, emailem na airteam@airteam.cz, nebo telefonicky na +420 725 508 058.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář