Nový Boeing 737MAX pro Travel Service už létá, do Prahy přiletí koncem ledna

10.01.2018

Nový Boeing 737MAX pro Travel Service už létá, do Prahy přiletí koncem ledna
Nový Boeing 737MAX pro Travel Service už létá, do Prahy přiletí koncem ledna (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nový Boeing 737 MAX 8, první z kusů určených pro českého přepravce Travel Service, absolvoval v americkém Seattlu svůj první let. Letoun v barvách obchodní značky SmartWings by měl do Prahy dorazit koncem měsíce. Celkem jich společnost objednala téměř čtyři desítky.

Nový letoun, ještě bez finálního laku a s americkou registrací N6065, se vydal z letiště v Rentonu, kde se nejen nové B737 MAX vyrábí, na nedaleký Boeing Field, kde proběhne jeho kompletace. Let trval necelé dvě a půl hodiny a proběhl bez komplikací.

Jako OK-SWA se stroj vydá na svůj přelet do Prahy 31. ledna. Na pravidelné lince by se měl podle serveru Routes Online objevit 4. února na lince do Dubaje. Dále by měl být nasazen na letech do Londýna (Gatwick), do Marsa Alam či do Moskvy. Od března by měl nicméně létat z Tel Avivu do španělských destinací, na Tenerife (Kanárské ostrovy) a do Madridu.

Boeing 737 MAX je již čtvrtou generací jednoho z nejpopulárnějších letounů pro střední a delší tratě. Na rozdíl od svých předchůdců by však měly letouny s přídomkem MAX čím dál častěji vytlačovat z delších letů soudobé wide-body letouny. Díky doletu přes 6 500 km zvládne verze MAX 8 bez potíží překonat třeba vzdálenost mezi Londýnem a New Yorkem. Silným konkurentem mu však v tomto bude zejména nedávno představený Airbus A321neo ACF, který má dolet ještě o 1 000 km delší a k tomu uveze až 240 cestujících.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Boeing 737 MAX


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář