Společnost KLM udělala redesign Boeingu 777, přidala nizozemskou vlajku

02.12.2023

Aerolinka KLM odhalila upravený oranžový Boeing 777-300, který zdůrazňuje nizozemský odkaz společnosti. Obnovený design letadla, jemuž se přezdívá Orange Pride, nově obsahuje prvky nizozemské státní vlajky.

V polovině letadla KLM bude nově nizozemská trikolora
V polovině letadla KLM bude nově nizozemská trikolora (Zdroj: JetPhotos)

Speciální design letounu Boeing 777-300 (reg. PH-BVA), který upozorňuje na nizozemský odkaz, byl poprvé odhalen v roce 2016. Teď se dočkal několika úprav.

Zadní část letounu má stále modrou barvu, která v přední části přechází na oranžovou. Přechod je ale nově oddělen nizozemskou trikolorou. Podle letecké společnosti KLM tato kombinace zdůrazňuje nizozemské kořeny a hrdost dopravce na národní barvy státu.

Půovdní design měl jen barevný přechod (Zdroj: Suparat Chairatprasert | Shutterstock.com)

 

K nástřiku prý bylo použito 335 litrů barvy a týmu pětatřiceti lidí to podle aerolinky trvalo celé čtyři dny. Celá inciativa vznikla v reakci na pozitivní rekaci nizozemských občanů na nápad aerolinky na speciální zbarvení na Den krále, který se slaví 27. dubna. Poslední aktualizace proběhla na Maltě. Podle dopravce byl proces rychlejší proto, že se upustilo od přechodového ombré efektu.

Redesignovaný Boeing by měl operovat běžné lety v rámci dopravní sítě KLM. Primárně ale společnost letoun nasadí na lety do míst, která nabízejí příležitost k propagaci Nizozemska. Brzy šestnáctiletý stroj typu 777-306ER je vyroben v konfiguraci tří tříd. Ekonomická pojme 322 cestujících, premium economy 24 a nejluxusnější business class 35.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář