Nová letecká společnost pro luxusní lety na Maledivy

22.11.2023

Beond neplánuje zůstat pouze u jednoho kusu Airbusu A319
Beond neplánuje zůstat pouze u jednoho kusu Airbusu A319 (Zdroj: Beond)

Nová letecké společnost chce přinášet jedinečný zážitek pro své cestující v letadle konfigurovaném pro 44 cestujících pouze v business třídě na letech do Malé, hlavního města Malediv. Zatím má ve své flotile jediný kus Airbus A319 (Imatrikulace 8Q-FBA), jenž byl půvdoně dodán Easyjetu v roce 2004.

Svůj provoz společnost odstartovala prvním letem z Rijádu 9. listopadu, na který navázala 15. listopadu z Mnichova. Let z Mnichova je operován s mezipřistáním v Dubaji pro doplnění paliva. Na lince do bavorského města bude dopravce létat dvakrát týdně.

Na cestující čekají kožené elektrické sedačky (Zdroj: Beond)

 

Beond vidí svoji budoucnost velmi optimisticky. Předpokládá totiž, že do příštích pěti let bude provozovat kolem 32 letadel a Malé bude spojovat se 60 destinacemi. Společnost bude rozšiřovat flotilu dalšími Airbusy, konkrétně Airbusy A321, ty pojmou na svoji palubu 68 cestujících. Mezi dalšími plánovanými destinacemi v nejbližší době jsou Zurich a také se očekává otevření linky do Milána či Bangkoku.

Generální ředitel Tero Tasikala uvedl: „Luxusní dovolenkové cestování je nejrychleji rostoucím segmentem trhu. My se do toho (segmentu) dostáváme s velmi specializovaným letadlem". Interiér letadla je podle Tasikaly promyšlený do největšího detailu. Každé sedadlo se může nastavit do vodorovné polohy, aby si cestující mohli dopřát kvalitní spánek. Na palubě nebude dostupné připojení k internetu, aby jím nebyl zážitek z cesty rušený.

Každé sedadlo bude vybaveno iPady s palubním systémem. Internet ale nečekejte (Zdroj: Beond) 

 

 

Maledivský doprace získal od tamního úřad v průběu tohoto roku povolení pro vlastní CAMO a zároveň obdržel vlastní AOC. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář