Pilotní žák poškodil deset letadel po nevpuštění na první samostatný let

28.10.2023

Třiadvacetiletý pilotní žák zneschopnil k letu deset letadel letecké školy na Floridě. Stalo se tak poté, co žák neunesl rozhodnutí instruktora nevpustit ho na sólový let.

Student v návalu vzteku poškodil deset letadel
Student v návalu vzteku poškodil deset letadel (Zdroj: Fl360aero)

Singh, student indické národnosti, se v pondělí 24. října rozhodl, že se pomstí letecké škole za nevpuštění na sólo. K celému incidentu došlo v letecké škole Treasure Cost Flight School na letišti Whitman Field ve městě Stuart, které se nachází 100 kilometrů severně od Miami. Student především ohýbal plynovou přípusť, přičemž mohl poškodit i další části letadla. Podle pozdější výpovědi mechaniků byla některá poškození provedena tak, aby se projevila až za letu. Všech deset letadel tak nyní čeká na detailnější prohlídku a opravu.

Policie byla o činu uvědoměna poté, co instruktoři uviděli záběry žáka z kamerového systému. Pilotní žák byl zatčen při jeho pohybu na letišti a je obžalován z vážného zločinu s tím, že další obžaloba není vyloučena

Majitel letecké školy odhaduje, že škody jsou minimálně za 12 000 dolarů. K tomu je nutné připočítat ušlé zisky.

Treasure Coast Flight School poskytuje letecký výcvik pilotním žákům z celého světa. Funguje v tzv. režimu „Full Flight Serivce", to znamená, že poskytuje vše od víz až po studentské ubytování a kampus. 

  

 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář