TÉMA: Piloťák jen pro očkované?

21.11.2021 57 příspěvků Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

ÚCL aktualizoval zkušební řád v souvislosti s epidemií covid-19. Od pondělí se mohou zkoušek, až na drobné výjimky, účastnit jen uchazeči, kteří jsou očkovaní či zmíněnou nemoc prodělali.

TÉMA: Piloťák jen pro očkované?
TÉMA: Piloťák jen pro očkované? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nejen covid sám rozděluje společnost. Také stát, který se snaží zaváděním různých opatření šíření této nemoci čelit, začíná poměrně zásadně štěpit názorové odpůrce. Nyní se může změnit situace pro některé z pilotů ve výcviku.

Jak jsme již informovali v rámci našeho studijního portálu, v platnost totiž v pátek 19. listopadu vešla změna zkušebního řádu ÚCL. Úřad skrze něj de facto přebírá nynější paradigma státu, resp. současné vlády, v boji s epidemií, symbolizované rozhodnutím, že pro prokazování tzv. bezinfekčnosti nebude možné využít ani antigenní, ani PCR testy zjišťující přítomnost viru SARS-CoV-2 v těle. A prokázání této tzv. bezinfekčnosti je nutné pro účast na zkouškách z teoretických znalostí.

Jinými slovy, kdo v posledním půlroce neprodělal nemoc, anebo není očkovaný, nemůže nyní výcvik zakončit zkouškou z teorie. Výjimka se vztahuje na piloty-žáky, kteří ještě nedosáhli dospělosti, případně se očkovat ze zdravotních důvodů nemohou, případně jsou tzv. rozočkovaní, tedy jejich očkování není považováno za ukončené. Tito lidé se mohou i nadále prokazovat negativním testem PCR.

Není smyslem tohoto článku kohokoliv soudit, jakkoliv se pokoušet najít „správné“ řešení či vyzývat jednu či druhou stranu k jakýmkoliv ústupkům.

Při vnímání rozdílu mezi nemožností si bez testu „dojít na kafe“ a nemožností dokončit drahý a náročný pilotní výcvik považujeme nicméně za potřebné nadnést toto diskusní téma a dát prostor názorům vás, čtenářů a pilotů.

Souhlasíte s tím, aby neočkovaní uchazeči nebyli připuštění k pilotním zkouškám? Jaký je váš názor na tuto věc? Budeme rádi za vaše věcné a konstruktivní názory v diskusi k tomuto článku.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

To se dalo čekat

21.11.2021 v 10:42 Václav

Ja zkoušky dokončil ve čtvrtek, očkovanej nejsem, ani na tom nehodlám nic měnit. Tohle už je za hranou všeho. 

Odpovědět

RE: To se dalo čekat

21.11.2021 v 11:42 Mav

Já očkovaný jsem, pravidelně se budu očkovat vždy , a nehodlám na tom Nic měnit !!!:)

Odpovědět

RE: RE: To se dalo čekat

21.11.2021 v 15:07 Václav

A se zkouškama jste na tom jak pane Mav? 😁 Počítám, že se Vás to ani netýká, jen tady prudíte. 

Odpovědět

virus

21.11.2021 v 11:52 Lukáš Materna

Tak samozřejmě že tahle debata není vůbec o letectví, ale o přístupu k viru celkově. Dívat se na to čistě jen z pohledu pilotů mi přijde zbytečné, mnohem důležitější je podle mě ta nemožnost si dojít na kafe jak zmiňuje článek.

Stát prostě zvolil cestu, že sice očkování nebude povinné, ale fakticky se bez něj nehnete. Je to podobně pokrytecké, jako sice nezavřít hospody, ale zakázat lidem do nich chodit... Ta strategie mi přijde úplně pošahaná. Těžko se obnoví důvěra lidí ve stát, když se chová naprosto nedůvěryhodně.

Odpovědět

RE: virus

21.11.2021 v 13:50 Martin

Souhlas, stát by měl přiznat že to fakticky povinné je. Takhle to je jen na oko nepovinné.

V jedné věci je to zatím "pozitivní", zkoušky stále probíhají, nikdo je nezrušil. Já jsem je dokončoval minulý rok a vždycky jsem trnul hrůzou jestli mi v daným měsíci všechny zkoušky nezruší a já se neučil zbytečně. Takhle tam alespoň pustěj očkovaný (včetně rozočkovaných), takže to alespoň má pro ty lidi nějaký řešení. Minulý rok s tím nic dělat nešlo.

Ponechme stranou jestli je to dobře nebo ne. Osobně jsem se naočkovat nechal a to hlavně z toho důvodu že jsem chtěl vypadnou z tohodle kocourkova na dovolenou a nechtěl jsem aby mě někdo otravoval. To že by to mohlo fungovat byl až druhý důvod. Jestli raději 2-3 bodnutí do ramene nebo pravidelný šťourání v nose, to je věc každýho i když ideální by bylo abychom si takto vybírat nemuseli.

Odpovědět

alternativy

21.11.2021 v 13:37 Ondřej

Další důvod proč raději udělat test jinde a nepodporovat tu byrokratickou sebranku na úřadě....

Odpovědět

RE: alternativy

21.11.2021 v 14:10 Lukáš Materna

No výjimečně bych v tomto nevinil ÚCL, protože to je podle všeho jen ve vleku vládních příkazů. Odpovídá tomu načasování i obsah.

Odpovědět

zdr. stav

21.11.2021 v 14:35 Bodie

Údaj o zdravotním stavu je důvěrný a je předmětem lékařského tajemství...

Odpovědět

Chod Státu, o nic jiného tu nejde ( v zájmu toho, aby se nemusely očkovat malé děti ).

21.11.2021 v 17:04 Mav

Chtěl jsem to odlehčit. Nebo jinak, dovážit Váhy. Do diskusí moc nepíši. Čas je drahý.

Lítám od 1984, teď již jen občas, a vždy ve dvojím s kamarády. Lítání  je v Srdci.

Ohánění se lékařským tajemstvím ohledně očkování je v této situaci, s prominutím, směšné, to bychom nedojeli ani na Safari do Afriky.

https://youtu.be/BI6IFvrzAs0    -   sestra z Varů - copak nevidíte to zoufalství v očích Té ženské?

Už jenom pro To, aby mohly být méně uslzené,  považuji za úplně normální, nechat se naočkovat, v určitých dobách převažuje Zájem Mraveniště před zájmem jednotlivého individua....

 Nikoho nechci poučovat a přesvědčovat. Domluvil jsem.

Asi to Admine raději ani nezveřejňujte, nechám to na Vás.

S úctou, Mav.

 

Odpovědět

Za velkou blbostí jsou velké peníze .A všeho dočasu.

21.11.2021 v 19:33 Zbyněk

Tož tak .

Odpovědět

Stanovení podmínek.

21.11.2021 v 20:43 Jarek

S mnoha nařízeními která vydávají úředníci tohoto státu nesouhlasím, ale ochrana veřejného zdraví dle nejnovějších poznatků světových odborníku kteří zatím nic lepšího než očkování nevymysleli, mi připadá momentálně nejrozumější. Proč není takový povyk při aplikaci očkování proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, dětské obrně, virové hepatitidě, spalničkám, zarděnkám, příušnicím, tuberkulóze případně vzteklině.

Odpovědět

RE: Stanovení podmínek.

21.11.2021 v 23:31 Jan

Nápadá mě pane Janek, že se jedná o nemoc diametrálně odlišnou..a to hlavně její smrtností. Většina nemocí, o kterých píšete, má smrtnost mnohonásobné vyšší (50-95 %) než COVID (aktuálně v civilizovaných zemích kolem 1-2 %). Z toho je patrné, že pokud je na nemoc, která má smrtnost přes 50%, účinné očkováni, využiji jej. Protože i přes možné nežádoucí účinky, zde převažují pozitiva. Což se ovšem u očkováni proti COVIDu říci nejspíše zatím nedá, nemoc má prokazatelně "mizivou" smrtnost. Ve srovnání s Vámi uvedenými nemoci takřka nulovou, a tedy možné komplikace po očkováni nepřináší taková pozitiva, ba naopak, stává se spíše rizikem. 

Nebo mi něco uniká?

Ad. Nové nařízení UCL.. Zde asi úřad nemůže nic dělat (jedině zavřít oči), spíše by se mělo tlačit na stát aby se choval jinak. 

Odpovědět

RE: RE: Stanovení podmínek.

22.11.2021 v 8:19 Václav II

Jene, opatrne s tou matematikou.  Pravda, smrtnost je nepatrna proti tem "klasickym" proockovanym nemocem, ale zase se siri mnohonasobne rychleji. Takze nakonec to plni JIPky stejne (momentalne samozrejmne absolutne nejvic).

Martine, kdyby stat rekl, ze je to povinne, tak by se volnomyslenkari-anarcho-odpiraci ozvali s mnohem vetsim humbukem, to neni cesta.

Libi se mi, ze jsou dnes lide, kteri jsou prekvapeni/znechuceni, ze stat neco "popostrkuje" nebo ze to dokonce zkousi naridit ci zakazat. (Ve smyslu: kdyz je to shora, tak je to spatne i kdyby to bylo dobre.) Ja treba chci jezdit na cervenou a neplatit dane - co mi ma stat co prikazovat a zakazovat, kdyz mame hen tu svobodu, ze???

Odpovědět

RE: RE: Stanovení podmínek.

22.11.2021 v 8:38 RR

Jeden zjevný argument proti mediálním zkratkám typu “všechna očkování jsou stejná, tak proč je povyk zrovna v případě COVIDu” zde již napsal Jan, druhý zásadní je ten, že to fakt není stejné nejenom z pohledu cost/benefit, ale ani technologicky. Zjednodušená mediální zkratka praví, že všechno, co se píchá jako vakcína, je přece stejné, tak jakýpak najednou povyk. Hodinky a holínky jsou taky jedno, protože obojí se natahuje. Jenže zatímco u dosud používaných vakcín šlo o jednoduchou a ověřenou (desítkami let) technologii, vakcíny proti COVIDu, v současnosti u nás aplikované, jsou fakt něco technologicky úplně odlišného. Také proto mají pouze podmíněné schválení a klinické studie stále probíhají. Dokud nebyla hysterie, nikdo si netroufal tuto technologii čarodějova učně (i když je známa už pár let) schválit pro použití na lidech. A pak to najednou šlo, aniž by se jinak cokoli změnilo. Tedy kromě srdceryvných spotů v televizi. Za těchto okolností považuji “povinnost” nechat si do těla vpravit takové věci za přinejmenším neetickou. Tvrdit, že vědci přece vědí co činí a že lékové agentury by to nedovolily, kdyby měly pochybnosti, je jako tvrdit, že inženýři z Boeingu měli software pro MAXe pod kontrolou a certifikační autorita by to neschválila, kdyby tam byl nějaký problém. To abychom se vrátili k letectví. Houby leda. Stačilo trochu ekonomického tlaku, srdceryvné mediální obrázky nezaměstnaných v okolí Seattlu, vyplnit hodně formulářů (vědci milují impaktované poublikace ještě více než letečtí inspektoři formuláře, takže i v případě vakcín lze dnes papírově podepřít jakékoli tvrzení) a bylo schváleno. Ostatně kolegové, vraťme se k debatě o letectví, buďte silnější než já. Debata o vakcinaci je toxická a je jí myslím všude dost. Omlouvám se, že jsem se neudržel, ale napadla mě ta paralela s letectvím a to prosím mezi současnou vakcínou třeba na chřipku a na COVID je mnohem větší technologický skok než mezi třeba 737NG a MAXem. A podceňovat certifikaci pod tlakem zveličené hrozby se ani zde nevyplatilo.

Odpovědět

RE: RE: Stanovení podmínek.

22.11.2021 v 8:59 igi

unika vam kumulativny ucinok tej mizivej smrtnosti. Pokial jeden nakazeny nakazi viac ako jedneho dalsieho cloveka, tak celkovy pocet nakazenych bude rast. Nakoniec sa dostaneme na take pocty, ze smrtnost 1-2% znamena kolaps zdravotnictva, co je presne to co vo svete aj u nas aktualne sledujeme. No a zkolabovane zdravotnictvo uz ma smrtnost niekde inde, ze jo...

 

Takze aby vsetky tie opatrenia a ockovanie davali zmysel, treba sa na to pozerat z hladiska populacie, nie z hladiska Vasho osobneho. Ide tu o statisticke "velke cisla", nie o to ze ked sa zaockujem tak urcite neochoriem. To samozrejme neplati, ani to nikdy platit nebude a vyvracanie tohto tvrdenia je klasicky slamenny panak.

Mimochodom mozne neziaduce ucinky vakcin su mizive aj pri smrtnosti 1%, vychadzajuc z mnozstva realne nahlasenych tazkych pripadov. Ziadne zasadne riziko, len bublina v sarlatanskych akozemediach, ktorych businessmodel je spochybnovanie vsetkeho. Bohuzial hlavne kvoli nim budeme cucat pozatvarani o par rokov dlhsie nez bolo nevyhnutne. 

 

Odpovědět

nějak to celé zavání

22.11.2021 v 17:42 OK-Tin

Vyslechl jsem obě strany. Nastudoval technologii a problematiku.

Většinou zahraniční zdroje od hlavních táborů jako jsou WEF spolek, velká média různých států i také ta malá až po ty šílené. A musím říct že zde něco nepěkně zapáchá a prosakuje to už i do těch velkých médií. Inu ať si každý nastuduje sám a informuje se.

Argument od očokavného, že jej neočkovaný ohrožuje je logický nesmysl. Pokud očkování funguje, tak se přece očkovaný nemá čeho obávat. A pokud se obávat musí, tak očkovaní evidentně nefunguje a benefit je tedy nulový a zůstávají pouze ty negativa.

Když to zvážím obávám se, že tohle opravdu riskovat nehodlám. Nevýrazné benefity za cenu značného rizika potenciálních následků.

Čím více mi někdo něco podsouvá a vnucuje, tím více podezřelé se mi to bude jevit.

A tohle se postupně stává vydíráním. Jakoby někdo někam spěchal.

Oč tedy jde? Že by byl problém někde jinde ? Ono to možná nebude problém zdravotní, ale ekonomický. A to je přece panečku nuuudaaaaa! Tím už se většina veřejnosti zabývat nechce. No škoda.

Odpovědět

očkovaný & neočkovaný

22.11.2021 v 23:03 Tomáš

tady se to krásně řeže :-)) Jeden z argumentů neočkovaných : jsou v tom čipy :-))) a jejich mobilní telefon, platební karta a mýtné brány na silnicích určí jejich polohu 24 hodin spolehlivě, další argument : je v tom sajrajt a kdovíco... jasně a v Kauflandu a dalších supermarketech jsou potraviny křišťálově čisté, bez eček, přísad, chemie, kuřata jsou krmená pouze kukuřicí a např. ta polská kuřata antibiotika vůbec nikdy neviděla, tak dál... není to odzkoušené, je to experiment na lidech... No já jsem očkovaný (a předtím ještě po covidu) a nic se za půl roku nedělo. To, jestli můžu nebo nemůžu do restaurací, už je druhotná věc. Ta první a hlavní věc je, ulehčit, pomoci a nezatěžovat naše zdravotnictví a zdravotníky. Bohužel se nepovedlo a ti toho teď mají dost. Takže pánové, pokud si při fotbale apod. třeba uděláte meniskus, utrhnete rameno, starší budou chtít operovat kyčelní kloub kvůli artroze atd. tak mame smulu. Lekaři a sestry opečovávají covidáky, z nich část jich stejně odejde, jen zabírají místo, svým přístupem finančně vyčerpávají zdravotnictví, akorát pohřební služby si tak moc nestěžují. Proto UCL nechce přispívat pacienty do špitálů, což já vidím jako pozitivní. Neočkovaní nechť zůstanou holt neočkovaní, zkoušky si dodělají až pandemie opadne.

Odpovědět

Kde se pořád bere ta skepse k mRNA vakcínám?

22.11.2021 v 23:31 MarSark

Přátelé, já pořád nechápu, kde se bere skepse k mRNA (Pfizer, Moderna) vakcínám. Loni před Vánoci jsem si od spolužáků z oboru nechal vysvětlit, jak to funguje a musím říct, že je to naprosto úžasný kus technologi, který je neuvěřitelně elegantní  a z principu bezpečný. Ano, technologicky se to podařilo zvládnout až po roce 2000, ale znalosti a principy, na kterých to staví máme od 60. let. Kdo máte pochybnosti (a umíte trochu anglicky) koukněte na Twitteru na příspěvky tohoto týpka (má z toho doktorát na Cornell Uni - fakt dobrá škola), kde srozumitelně vysvětluje, jak je ten princip důmyslný a bezpečný:

https://twitter.com/ScientistSwanda/status/1335988328362090500?s=20

Loni na podzim za náma na fakultu přišli doktoři z Vinohrad, že "to" bude v háji a že potřebují, abychom jim vymysleli něco, co jim pomůže s monitoringem plicních ventilátorů - vymysleli jsme jim toto:

https://ventconnect.cvut.cz

A z toho, jak byli vděční a chtějí další spolupráci usuzujeme, že jim to hodně pomohlo. Doufali jsme, že náš systém už nikdy nebudou potřebovat. Rok se sešel s rokem a my znovu instalujeme naše jednotky na COVIDová oddělení, protože je "to" zase v háji. Jde ale hlavně o to pomoci těm, kteří musí bojovat o naše životy. Ti, co tam nechávají svoje zdraví, rozum, končí v depresích, rozhádávají se jim rodiny a rozpadají mnoholetá manželství protože dřou do úmoru. Ten náš systém je také nový a nevyzkoušený, proč... Protože ještě nikdy nikdo na světě nepotřeboval monitorovat desítky ventilátorů naráz a řešit každý mm vodního sloupce tlaku a každé procento frakce kyslíku, aby toho chudáka, co mu tam pomalu exává udržel na ventilátoru o dva dny déle.

Když už nejste ochotni se nechat očkovat pro svoje zdraví a svoje dobro, tak alespoň neplkejte nesmysly, že to "závání" a nechte se očkovat kvůli těm lidem, kteří podruhé nebudou mít Vánoce, protože je budou trávit oblečení v igelitu a s maskou na obličeji vám budou odsávat hlen z dýchacích cest a převracet vás nebo podobné "hrdiny" na druhý bok, aby vás dřív nevyřídily proleženiny.

 

Odpovědět

RE: Kde se pořád bere ta skepse k mRNA vakcínám?

23.11.2021 v 8:43 RR

MarSark: původně jsem nechtěl už reagovat, ale nemohu si pomoci. Jedna věc je znalost principu, “krásné myšlenky”, ale velmi nebezpečné je myslet si, že u krásných principů není třeba testovat finální produkt. Nebezpečné jak v letectví, tak ve zdravotnictví. Jedna věc je systém k ventilátorům, který nasazujete na lidi, kteří jsou už v ohrožení života a zkoušíte cokoli, abyste jim ulevil, druhá věc je pak plošně něco narvat do původně zdravých lidí. Tady by se určitě důkladné testování vyplatilo. A že u těch vakcín ještě běží, to je fakt.

Další věc je ta zkratka, že “za přetížené nemocnice mohou neočkovaní”. To je velmi nebezpečné, možná ještě nebezpečnější než sám COVID. Protože s ním se nakonec lidstvo vyrovná, ale tyhle společenské podpásovky se neustále vrací. Systém zdravotnictví je nějak nastaven, je nějak nastavená péče, úhrady za péči a celé financování zdravotnictví, vzdělávání ve zdravotnictví atd. Je nějak nastavená primární péče (běžte domů, uvařte si čaj a čekejte, když Vám bude zle, zavolejte sanitku a my pak rozjedem tu mašinérii urgentní péče). Pokladna vydrancovaná nesmyslnými nákupy, opatřenímu a hrou na vykazování výkonů. Nikdo neřeší, jestli je to dobře nebo špatně, prostě se to hodí na zdravé lidi, že si nenechali něco píchnout. No a půlka populace to převezme a začne vyčítat druhé půlce, že je to kvůli nim, protože si nenechali něco píchnout. Tím by se problém asi vyřešil? Nebo jenom odsunul? Nebo možná nakonec nevyřešil vůbec? Ale to ne, to určitě ne, čísla mluví jasně. Jaká čísla? No přece ty statistiky. Ty dělají vědci a tak musí být pravdivé. Věřte vědcům a na nic se neptejte. Když Vám vzkážou, že máte vynadat sousedovi, že si nenechal píchnout tečku, běžte a vynadejte. Uvidíte, že svět bude lepší.

Odpovědět

RE: Kde se pořád bere ta skepse k mRNA vakcínám?

23.11.2021 v 9:33 D-0679

To je logický a vědecky dobře popsaný jev. Uvažujme paralelu mezi FAA a Boeingem 737 MAX a FDA a výrobci vakcín. V obou případech je regulátor ten slabší, který nemá možnost plně zkontrolovat výsledný produkt. V obou případech vyrobce použil lež.

U letadla se dá matematicky dokázat zda je funkční a plní kladené požadavky. Když výrobce lhal a pak chybu opravil, tak se dá prokázat že po opravě už je letadlo plně způsobilé.

Člověk je mnohem složitější a podstatný vliv na jeho vnitřní procesy má jeho vnitřní psychologie.  Když se lži dopustí výrobce medicinského přípravku, spustí tím u řady lidí takzvaný nocebo efekt (opak placeba) a tak preparát nemá takovou účinnost jakou by mohl mít.  Když vyhledáte seznam soudních procesů s farmeceutickými firmami tak najdeme téměř všechny výrobce vakcín na COV19 (Anglicky je to: List of largest pharmaceutical settlements)

K tomu musíme připočítat i vyjádření diletantů sedících na rozhodujících exekutivních postech: "Očkovaný se nemůže nakazit, dvě dávky a je po epidemii, ....." Diletanti se za své lži veřejně nekají a to spouští ještě více nocebo efektu a tím se roztáčí spirála marnosti.

Tím se ale dostáváme k hlavnímu  problému současného světa, kterým je korporátní totalita. Srovnejte toto: Zatímco např.  u vakcíny proti obrně bylo známé že ji připravil dr. Salk nebo dr. Sabin s cílem pomoci a ochránít lidstvo.  U současných vakcín víme to že je připravuje nějaká nezničitelná korporace s cílem získat více peněz.  Jak pak v takovéto  situaci funguje nocebo a placebo efekt??

Odpovědět

RE: RE: Kde se pořád bere ta skepse k mRNA vakcínám?

23.11.2021 v 14:01 igi

to RR:

tri fakticke:

1. ak 80% ludi na JIPkach su neockovani, tak jednoducho pretazuju system. Tvoj argument o nastaveni systemu o nicom nevypoveda - system ma nejaku konecnu kapacitu, neda sa nastavit tak aby zvladol akykolvek napor.

2. pichat ockovanie zdravym je prave jeho podstata. Ked uz si chory, ockovanie ti nepomoze.

3. vzhladom k okolnostiam pocuvat vedu je najlepsia moznost ktoru mame. Ano, veda a cisla sa mozu obcas zmylit. Paveda a bludy sa mylia prakticky vzdy. Takze co je lepsia moznost? Staci sa pozriet do historie, kto skoncoval s 50% detskou umrtnostou?

(mimochodom praca vedcov bola spochybnovana a odmietana vzdy. Pred 200 rokmi chceli pani kradnut podu, teraz chce farmalobby zarobit, nejaky blabol sa najde vzdy. Mentalne sme sa neposunuli nikam)

Odpovědět

RE: RE: Kde se pořád bere ta skepse k mRNA vakcínám?

23.11.2021 v 14:31 MarSark

ad korporátní totalita) také to nemám rád. Ale vážně: dvě/tři dávky vakcíny za řádově stokoruny, nebo mnoho dní léčby na JIP, kde jeden den stojí až 250 tis. Kč a velkou část těch peněz stojí právě produkty farmaceutického průmyslu, který nemocný s covidovou pneumonií na JIP potřebuje:

https://twitter.com/drfrocester/status/1456668662744633349?s=20

Jinak zde pěkné video, jak funguje mRNA vakcína:

https://twitter.com/SamIAm2021MD/status/1459051952831189013?s=20

Odpovědět

Pro OK-Tina

23.11.2021 v 8:40 Václav II

OK-Tine, rekl jsi:

'''

Argument od očokavného, že jej neočkovaný ohrožuje je logický nesmysl. Pokud očkování funguje, tak se přece očkovaný nemá čeho obávat. A pokud se obávat musí, tak očkovaní evidentně nefunguje a benefit je tedy nulový a zůstávají pouze ty negativa

'''

Unikl ti takovy detail, ze vetsina ockovanych se neboji o sebe, ale o tu spolecnost, kterou detinsky a svevolne potapeji ti neockovani, bud z nevedomosti, nebo z ignorantstvi.

Nejsem medik, jsem jen gymplak s stredoskolsou biologii, ale vim, ze ockovani muze nezabrat (telo si neudela protilatky), nebo muze zabrat moc (telo se chova jak kdyby chytilo skutecnou nemoc), anebo v tech cca 70-80% funguje jak ma (telo si udela protilatky bez toho aby prodelalo nemoc s celou paradou), ale NIKDY, ani nikdy v minulosti zadna jina vakcina nemela nejaky nezadouci ucinek treba po roce. To je bohapusty konspirativni blabol socialnich bublin. A pritom stejnym lidem nevadi, ze si skutecne dlouhodobe rozhazuji telo branim steroidu, zavislosti na lecich proti bolesti anebo hormonalni antikoncepci, jiste najdete dalsi pripady ...

Takze jsem se ockoval ne kvuli sobe ale kvuli davu, jehoz jsem soucasti. Na dalnici, ale i ve vzduchu a na vode mi hrozi nasobne vetsi riziko...

 

Odpovědět

RE: Pro OK-Tina

23.11.2021 v 21:14 OK-Tin

"vetsina ockovanych se neboji o sebe, ale o tu spolecnost, kterou detinsky a svevolne potapeji ti neockovani"Jak ji potápějí ? Společnost koho ? Těch očkovaných ? Opět pokud je společnost očkovaná, nemá se čeho od neočkovaných obávat.Jediní koho neočkovaní ohrožují je sama sebe.A pokud je člověk nemocný, tak leží doma a necourá po venku. Pokud nemocný není tak nikoho nemůže nakazit. Nikdy se všech virů a bakterií nezbavíme na 100% s tím jen nutné se smířit i kdybychom byli očkovaní 150xVždy se něco najde. Takový je hold život. 

To je od vás chválihodné, že tak myslíte na ostatní. Ale tento pokus vyvolat ve mě stud a dotlačit mě tak ke změně názoru, nebude fungovat.Protože dav něco udělal neznamená, že já přestanu používat vlastní hlavu a rozum a půjdu s davem. Proč se mi jen vybavil Efekt skupinové dynamiky. :-)

A to že se v minulosti neprokázaly žádné negativní dopady na očkování je hezké,ale tohle však není normální očkování s polomrtvým virem, jde o experimentální a velice odlišnou metodu. Takže jakékoli předchozí zkušenosti a tedy i argumenty s klasickými metodami jsou irelevantní.

A zavání to především proto, že zde existují ty klasické vakcíny. Minimálně jedna, ale z naprosto vykonstruovaných důvodů, ve skutečnosti z těch ekonomicko-politických, jsou povoleny pouze 3.2x s novou mRNA metodou a jedna adenovirová, ale s reputací pro krevní sraženiny.

Dík ,ale ne dík.

Odpovědět

RE: RE: Pro OK-Tina

24.11.2021 v 16:35 Václav II

Spolecnost (Dav) jsme Ty i ja. Neni to moje a tvoje spolecnost ale jedna spolecnost.

Ja taky obvykle mivam nazor opacny, nez dav, tentokrat mam shodou okolnosti nazor shodny se 60% davu, stale si myslim ze pouzivam svou hlavu...

..vyvolat stud nefunguje... Mas pravdu, existuji lide, ktery se nedokazou zastydet, i kdyby meli na svedomi vrazdu. Pokus vyvolavat stud, pak samozrejme selze....

Jen se tesim, az my vsichni ockovani hlupaci zemreme na nu neosvecenou vakcinu, co si tady vy, vidouci, pocnete, vcele s exprezidentem a silenym saboterem Landou :) Bude to zajimava spolecnost :)

Odpovědět

RE: RE: RE: Pro OK-Tina

25.11.2021 v 8:26 RR

Václav II: je jisté , že “všichni očkovaní hlupáci” (sic) zemřete. To jste napsal správně. Odpověď na otázku, zda to bude na tu “neosvědčenou” (sic) vakcínu nebo na něco jiného, tu určí až ti, kdo budou v budoucnu určovat, co je racionální, správné, podle zdravého rozumu a vědecky dokázané. Neočkovaní jen doufají, že jim při tom nezahltíte nemocnice, protože odteď to lze pacientům klást za vinu a odsuzovat je za to. A zde je pointa - vykašleme se na tento nebezpečný diskurs obviňování jednotlivců za nedostatečnou oběť vědecky podloženému společnému blahu. Už je to relativně dlouho, co tu byla naposled taková nálada, pak následovalo období, kdy si každý hleděl především svého, které vedlo k současnému blahobytu a také mimochodem nejsvobodnějšímu všeobecnému letectví v historii. No a to období končí. Chtěl jsem se ještě jednou přimluvit, abychom se ve jménu všeobecného dobra hlásaného propagandou neuchylovali k osočování druhých, že málo dělají pro světlé zítřky, a zkusili si ještě chvilku každý hledět svého a udělali to nejlepší, co si myslíme, že udělat lze. Jen každý za sebe. Bez rozdělování na dobré a špatné, chytré a hloupé, altruistické a sobecké.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: Pro OK-Tina

25.11.2021 v 10:17 Václav II

Kazdy, kdo srovna dnesni popostrkavani demokratickych statu nekam (vakcina, green deal, elektroauta...) s komunistickou nebo dokonce nacistickou propagandou, bud tehdy jeste nezil, nebo se tehdy mel dobre (umel v tom chodit), nebo uz proste nevi, co mluvi (joo, tehdy byly i stromy zelenejsi..)

Kazde narizeni shora nemusi byt spatne (i kdyz jich spousta spatnych je), uz nejsme v totalite, tam byly spatne takrka vsechny prikazy....

Pomer ockovanych a neockovanych u tech umirajicich lidi neni jen muj dojem, v teto statistice velke chyby nebudou (narozdil od poctu nove zjistenych PCR testem, skutecne pozitivnich budou samozrejme mnohonasobne vetsi cisla..)

To uz nesmim ani ventilovat svuj nazor, jen proto, ze se nahodou shoduje s tim, co tentokrat prislo shora? Hlupaky jsem nazval nas, ne oponenty, nikoho jsem neosocil. Ja prece nerikam, jak za komousu "Odin celovek, eto nicevo". Ale my jsme se prehoupli do opacneho extremu: Delej co chces, nikdo ti nema co narizovat, na spolecnost se zvysoka vy....

Svoboda a zodpovednost spolu souvisi. Nesvobodna spolecnost nemusi byt zodpovedna. Nezodpovedna spolecnost casem prijde o svou svobodu....

Hmm od litani jsme se dostali daleko, ale tenhle clanek k tomu trosku vybizi :)

Odpovědět

Racionalita...

23.11.2021 v 8:48 vla

Pokusím se popsat svou situaci, z ATPL mi zbývají poslední 2 zkoušky, na které mám naštěstí ještě 3 bloky. Covid jsem prodělal před rokem. Snažím se chovat zodpovědně, proto si co 3 měsíce platím testy na buněčnou imunitu a protilátky. Stále je mám na velmi vysokých hodnotách. Z dat studií, která jsem si četl na cdc.gov, vyplývá, že očkování pro mne teď nedává smysl. Takových nás není málo. Uvítal bych v celé té nesmyslné hysterii nelogických opatřeních trochu racionality a úctu k právu. Od státu to už ani nečekám, ale ÚCL velmi nepříjemně překvapil :(((.

Odpovědět

RE: Racionalita...

23.11.2021 v 13:48 igi

to vla: bohuzial racionalita a ucta k pravu zaziva v dnesnej dobe totalny rozklad. Nie som odbornik aby som hodnotil priciny, urcite to suvisi s rastucou komplexnostou ludskeho poznania, kde laik odbornikovi jednoducho nemoze rozumiet, a to comu nerozumie zaplna "vlastnym nazorom".

Neodskriepitelnu ulohu zohrava internet a socialne media, ktore vytvaraju bubliny nazorov a iluzie o vlastnej odbornosti. Nasleduje rozklad dovery voci naozajstnym odbornikom, ktori ked tvrdia nieco ine nez si niekto vyguglil, tak rozpor byva vysvetlovany najdivokejsimi konspiraciami (znova potvrdenymi iluziami z webu). Je to ako rezonancia, ktora sa zvacsuje az kym sa cely system (spolocnost) uplne nerozpadne.

Bohuzial to ma vplyv aj na letectvo, rozne zasahy laserom na kabiny civilnych lietadiel, ale aj drony v priestoroch kde nemaju co robit, to su vsetko individua s "vlastnym nazorom", ktorym skratka nedopinaju mozne nasledky ich "budem si robit co chcem".

Odpovědět

poznámka

23.11.2021 v 17:21 Jitka

Covid bohužel není jen nemoc, navíc rozděluje společnost a zbytečně vyvolává konflikty.. V Nařízení vlády jsem nenašla odstavec, který by uzavíral úřady pro neočkované, pokud je zvýšená obava před zavlečením nemoci na půdu úřadu, větší smysl mi dávají PCR testy, protože i vakcinovaní mohou být infekční a přitom nemít žádné nebo jen mírné klinické příznaky

Odpovědět

obyčejná šikana

24.11.2021 v 14:29 Karel

Lidé, kteří přicházejí na zkoušky na ÚCL prodělali před tím úspěšně zdravotní prohlídky a získali Osvědčení zdravotní způsobilosti 2. nebo 1. třídy, patří tudíž ke zdravější části populace, u které je předpoklad vážného průběhu Covid (a tedy zatěžování zdravotního systému) nízký.

Očkovaní mohou Covid šířit stejně jako neočkovaní. Dokonce mnohdy ho šíří i více, protože v nich vládní propaganda vzbudila pocit, že jsou "bezinfekční". Naděje vkládané do účinnosti vakcíny se ukázaly jako přehnané. Nejsou asi úplně neúčinné, ale rozhodně ne tak účinné, aby zabránily onemocnění čí šíření viru. I očkovaní umírají. Přesto vláda stále šíří dezinformace, či přímo lže o tom, jak jsou očkovaní mnohem méně rizikoví než neočkovaní.  To však neplatí absolutně. Zdravý neočkovaný může, ale nemusí,  být méně rizikový než očkovaný trpící dalšími neduhy. 

Na protilátky se nebere ohled. Přitom před kovidem nebylo vůbec doporučováno očkování po určitou dobu po prodělání nemoci ani očkování v době probíhající epidemie (kvůli souběhu očkování a případné infekce, který může být pro tělo velkou zátěží).

Potvrzení o prodělání Covid je možno získat jen po pozitivním PCR testu (a následné karanténě), který ovšem neznamená, že je člověk skutečně nemocný. Vir může být zlikvidovaný imunitním systémem již na sliznici, tak že se do těla vůbec nedostane. Nejde tedy o potvrzení o prodělání nemoci a získání imunity. Zaměňuje se zde pozitivní PCR test s proděláním onemocnění. Člověk, který Covid prodělal bez příznaků a nebyl na testech má tudíž smůlu.

Statistiky uvádí jako "nakažené" lidi s pozitivním testem. Stejně se míchá i úmrtí "na Covid" a "s Covidem".  

Ochrana zdraví je individuální záležitost každého člověka. Vláda používá však stále propagandu kolektivní viny. Člověk dbající o své zdraví, sportující, vyhýbající se davovým akcím je prezentován jako "nepřítel lidu" a "sobec". Obézní člověk, který se nechal naočkovat a díky tomu může "pařit" v uzavřených prostorech, pak vychází jako "uvědomnělý" občan.  Kdo má asi větší pravděpodobnost že skončí v nemocnici s Covidem?

Roušky a respirátory nejsou vzhledem k viru ochranné pomůcky. Netěsní. Jako nouzové opatření na počátku, kdy masky a polomasky chyběly a o nemoci nebylo mnoho známo, OK. Ovšem vláda šíří a nařizuje nošení těchto nysmyslů již 2 roky. Dokonce tím vybavila zdravotníky místo masek! K čemu je norma materiálu FFP2, když kolem nosu a tváří jsou mezery v řádu milimetrů? Je to jako jít se potápět se slunečními brýlemi. K ochraně by měly být doporučovány (ne nařízeny), masky či polomasky.

Rezignovat na svobodu kvůli jakékoli ideologii se nám vymstí. A z Covidu se již stala především ideologie. Stejně jako "Zelené šílenství". Zákazy a nařízeními ke světlým zítřkům.

Nemůžeme svádět všechny problémy zdravotnictví na Covid. Ono bylo v krizi již před Covidem (viz Děkujeme odcházíme). 

Odpovědět

RE: obyčejná šikana

25.11.2021 v 11:50 Pepa

Pane kolego, napsal jste to krásně výstižně a udeřil hřebíček na hlavičku. Kovidismus je ideologie se vším všudy, má už svojí propandu a to včetně cenzury. Namátkou: seznam témat která se nesmí říkat na platformě google je zde (https://support.google.com/youtube/answer/9891785?hl=en); pokud by se nepropsal odkaz, zadejte si "COVID-19 medical misinformation policy". Jasně, z většiny jsou to blbosti, ale kdo je google aby říkal, co je správné a co ne? Nebo se podívejte na lynč pana Janečka po jeho proslovu, který se mi nezdál být nijak extrémním. Nemáme z mnoha lidskoprávních dokumentů právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem a svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu? Máme ale přece ten vyšší cíl, to zdraví, přece nechcete, aby někdo zemřel! Jaký ten vyšší cíl bude příště? Ochrana menšin? Nebo planety? Co se nebude smět říkat za rok? Šlape se na lidská práva ve jménu "vyššího dobra" a je mi z toho smutno. Nikdy bych nečekal, že se jich takto snadno vzdáme. Za dob blahobytu jsou vlastně deklaratorní a upozaděná, ale tohle je přesně ta doba, kdy je potřebujeme nejvíc. O zdraví nejde už dávno. Takhle špatně a nesvobodně jsem se necítil ani za normalizace.

Odpovědět

RE: RE: obyčejná šikana

25.11.2021 v 15:38 Václav

Pardon, on pan Janecek za ten svuj blabol sedi? Nebo prisel o praci? Nebo byly za to vyhozeny jeho deti ze skoly? Nesrovnavejte nesrovnatelne...

Nesvobodu spatrujete v tom, ze se ozvala druha strana s opacnym nazorem? Takze Janecek si muze rikat co chce a protinazor (tady dokonce zcela demokraticky lehce vetsinovy) se ozvat vubec nesmi??? To je mi dobra svoboda.

Kazda spolecnost muze omezovat svobodu jednotlivcu tam, kde by ji to mohlo zacit ohrozovat. Totalitni moc to dela bez debat z vule vladcu, a demokraticka na zaklade vetsinoveho nazoru..

Odpovědět

RE: RE: obyčejná šikana

25.11.2021 v 15:39 Emil

Koroňák není žádná ideologie a jsou z něho "poprdění" jak "bohatí, tak chudí".... a vyčkejme, až se zdravotní pojištění zde začne "chovat" opravdu jako pojištění a .... jestli očkování opravdu redukuje možnost "skončit na jip", že na to ukazují všechna čísla, tak to vyřeší pojišťovny výlukou pro neočkované a ... bude. Jak je to dnes u některých pojišťoven v USA ?

Odpovědět

RE: RE: RE: obyčejná šikana

26.11.2021 v 10:47 Karel

V nemocnici ve vážném stavu i na JIP končí neočkovaní i očkovaní. Navíc je otázkou, kdo se bere jako neočkovaný. Obávám se, že to budou i rozočkovaní lidé. A tady bych viděl vážný problém. Velkoá šance chytit Covid je ve frontě na očkování či testování. A pak souběh infekce a reakce na očkování může způsobit vážné komplikace. Vina za epidemii je svalována na neočkované, kteří však již tak omezováni a jsou v menšině, že je zcela jasné, že virus musí šířit převážně očkovaní. Každá totalita hledá nepřítele, na kterého svalí své neúspěcha a na kterého obrátí hněv věrných. Bývali to jinověrci, kacíři, bohatí, dne jsou to neočkovaní. 

Děti s Covidem v nemocnici končí jen velmi výjimečně a to jen v případě nějakých jiných vážných obtíží. Jaký smysl má tedy je očkovat proti nemoci, která je neohrožuje?

Vakcínu, která vyžaduje přeočkovávání po půl roce a po které i očkovaní dvěma dávkami mohou vážně onemocnět nemocí, proti které byli očkovaní, nepovažuju za účinnou. Je to jakýsi zoufalý nouzový prostředek, ne řešení. Přesto je všem nucena různými restrikcemi a dokonce má být povinná! To je naprosto nepřijatelné. Taktle se může chovat feudál k nevolníkům, ne vláda demokratického státu ke svým občanům.

Novináři naprosto selhali. Dnes již to nejsou "hlídací psi demokracie" ale obyčejní úplatní  propagandisté. Jak to že nebrojí proti covid aparheidu, proti nouzovému stavu, za svobodu?

Nová vláda, jak se zdá dle jejich prvních reakcí, bude pokračovat v šíření Covidismu stejně jako ta Babišova. Máme tu Covid totalitu. Přejde plynule do zelené totality?

 

 

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: obyčejná šikana

26.11.2021 v 19:07 Vlado

toľko nezmyslov a konšpirácií vo vašich príspevkoch k tejto téme, kecy o feudáloch, uplatených propagandistoch a podobné perly.:-) Drvivá väčšina vedcov, lekárov, novinárov, politikov, vrátane idolu dezolátov, báťušku Putina je dnes údajne uplatená, rád by som vedel kým, tiež by som rád zhrabol nejaký bakšiš:-))))

Na tých JIP je pomer zaočkovaný/nezaočkovaný 5/95, také čísla dokáže spracovať aj dieťa na 2. stupni ZŠ.

Je úplne samozrejmé, že za úplne zaočkovaného sa považuje ten, ktorý dostal všetky dávky v danom cykle, je to to isté, ako keby ste spochybňovali antibiotiká resp. hocijaké iné lieky/vakcíny/liečby za ich "účinnosť" niekde uprostred liečby, čo je totálny nezmysel.

Rovnaký nezmysel je aj hodnotenie periodicity nejakého očkovania, aká periodicita je podľa hobby odborníkov prijateľná? Raz za život ako pri osýpkach, raz za 15 rokov ako pri tetanuse, raz za rok ako pri chrípke, kde je účinnosť tiež cca 6 mesiacov?....

Klasický nezmysel, kedy ľudia očakávajú podobné výstupné parametre pri neporovnateľných vstupoch.

Myslím, že redakcia si strelila do kolena touto témou, nakoľko bolo jasné, že debata sa zvrhne rovnakým smerom ako všade o tejto téme a zbytočne to zasvinilo inak fajn web.

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: obyčejná šikana

26.11.2021 v 19:13 Vlado

ešte si dovolím dodať, že napr. vakcína proti chrípke je na trhu cca 90 rokov a nikomu nepríde absolútne neprijateľné, že je účinná 6-8 mesiacov;-)

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: obyčejná šikana

27.11.2021 v 6:22 Vaclav

Krome toho, byt nevolnikem rozumneho feudala by nemuselo byt vubec spatne. (ve srovnani s vladnoucim "kymkoli" na 4 roky) Na Schwarzenberskych panstvich meli socialni system pro chude vyslouzile zamestnance v dobach, kdy se o tom statu vubec ani nezdalo. Prectete si neco o politice a hospodarstvi soucasneho Lichtenstejnska (feudalni absolutisticka monarchie), pred tim, nez nekomu budete nadavat do feudalu - tim mu totiz vlastne lichotite :)

To jen pro poradek, kdyz uz tady relativizujem vsechno :)

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: RE: RE: obyčejná šikana

30.11.2021 v 13:49 Michal

https://www.youtube.com/watch?v=BI6IFvrzAs0

Odpovědět

ÚCL

26.11.2021 v 5:45 Wili

ÚCL se prostě aktivisticky přidal k institucím a jedincům, kteří si začali myslet, že zákony této země, ve je lze v zájmu nějakého "dobra" volně porušovat. Což je mimochodem vždy  první známka  vzniku totalitního režimu. Takže nepanikařit , vše dokumentovat..Dříve, nebo později se  bude odškodňovat, nahrazovat, kompenzovat........ a zavírat.

Odpovědět

Se to povedlo!

29.11.2021 v 0:07 ptrx

Divide et impera.

Jak vidět i na této diskusi  povedlo se věrchušce dokonale rozdělit na prakticky nesmiřitelné tábory i leteckou komunitu.   Good job  ... :-(

Odpovědět

Tady je odpověd´

05.12.2021 v 23:22 Petr

https://echo24.cz/a/SdZyt/media-a-nove-nabozenstvi-covidismu

Odpovědět

RE: Tady je odpověd´

06.12.2021 v 11:36 Vaclav

@Petr: Puvodne jsem se bavili o tom, jestli ockovat nebo neockovat. Najit spoustu nesmyslnych zakazu, kdy si vladcove chteli jen vyzkouset moc, a nemelo to valneho vyznamu, bych dokazal taky.

Mimochodem, vcera jsem videl peknou reportaz jak lekar z covidoveho oddeleni popisuje, cim leci ty tezky pripady (90% neockovani). Opiaty, kortikoidy, ty nejdrsnejsi antibiotika - no peknej humus. Ale tem lidem uz to nevadi, ze je to "neco ciziho", co si do tela nikdy nedaji :)

@ptrx: Proc si myslite ze to rozdelelni prislo shora? My mame ruzne nazory sami od sebe, rekl bych, a to je prave znamka demokracie. Naopak, v totalite je jen jeden nazor....

Odpovědět

statistiky

06.12.2021 v 14:16 Karel

Odkaz na statistiku:

https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srovnani

Z ní: Nečkovaní/očkovaní:pozitivní testy: 70 784/39 248hospitalizace 2 226/1 663JIP 317/147

Tudíž 90 procent neočkovaných v nemocnicích je dezinformace.

Odpovědět

RE: statistiky

06.12.2021 v 17:21 igi

to zavisi od toho, na ktoru vekovu skupinu sa pozerate. Rozdiel medzi ockovanymi a neockovanymi je markantny az do skupiny 70rokov a viac. Tam uz ten rozdiel klesa. Pozrite si tu tabulku.

Najvacsi rozdiel je v skupine 30-50r. A to je zrovna ta skupina co najviac vykrikuje ze je nesmrtelna :)

 

Odpovědět

RE: RE: statistiky

07.12.2021 v 9:28 Karel

Tabulky zobrazují pouze věk. Bez dalších informací, jako je obezita, kouření, konzumace alkoholu, drog, životní styl se nedají dělat závěry. Znám lidi 70+, kteří jsou v lepší formě než kdejaký 30-cátník. Celý život sportují, otužují se a starají se o své zdryví. Díky tomu nejsou nemocní. Tudíž jen věk nám o ohrožené skupině nic neřekne.

Chceme snížit počet hospitalizovyných? Zhubněme, nekuřme, nechlastejme, sportujme, otužujme se, žijme zdravě. Sníží se počet hospitalizycí ne jen z důvodu Covid, ale i jiných "civilizačních" neduhů, které jsou dnes opomíjeny, ale které mají na imunitu významný vliv.

Když jsme u té separace očkovaní/neočkovaní, ze které jsou mnozí tak nadšeni, navrhuji v rámci boje proti zatížení nemocnic jít dále, aby každý muž s více než 12-ti procenty tuku a žena s více než 20-ti procenty tuku měl zakázán přístup do restaurací a barů a naopak měl nařízen 3x týdně minimálně 2 hodiny trvající kondiční tréning dokud nedosáhne požadovaných tělesných parametrů a nesplní výkonnostní testy :-) To se nemocnicím uleví :-) Samozřejmě je to ironie, jen poukazuji na nesmyslnost omezování jedné skupiny obyvatel. Jsem strikně proti němu a považuju ho za zločin. Je to aphartheid.  

Odpovědět

RE: statistiky

07.12.2021 v 9:53 Vaclav

@Karel: Bavime se samozrejme o zahlcovani JIPek, ne o tom, co kdo komu nameril nejakym testem, pokud si toho vubec nevsiml.

317/147=2.15. Ockovanych je cca 65% Neockovanych cca 35% Zase me neukamenujte pokud je to o nejake procento jinak. Tzn cca 2:1. Tim se nam ten vliv ockovani meni z 2.15 na 4.3 (ku jedne) cili 82:18. Ja videl i trosku jine pomery, kde se to blizilo k 90% (mozna to byl pomer tech co exnou), kazdopadne pokud Vy jste dopocital 82% tak mych 90% neni dezinformace (to je cela lziva od zacatku do konce). My jsme se na tom cisle vlastne docela shodli, vezmeme-li v uvahu, jak divoce se dnesni statistiky plni... 

Odpovědět

RE: RE: RE: statistiky

07.12.2021 v 14:51 Vaclav

Aaa my jsem prispivali paralelne :)

Tak jeste polemika na ten Vas posledni relativizujici prispevek: Ja neseparuju, jen pocitam. Samozrejmne, ze by bylo levnejsi pro zdravotni system, kdyby lidi nebyli tlusti, nehulili jak fabriky, apod. Podle meho by to zdravotni pojistovny mely zohlednovat. Jsou staty, kde treba vyska zdravotniho pojisteni na tom zavisi a je to dobre. U nas v postkomunismu, kde je "Zdravotnictvi zadarmo", je vubec kacirska myslenka na to vubec pomyslet. 

Ale tihle zatezuji zdravotni system jaksi plynule, trosku i predvidatelne, a nakonec pokud to presahne urcitou miru, tak se to taky bude muset zohlednit, jinak to nepujde. 

Zhubnout je ale tezke pro nekoho kdo ma rad jidlo, odvyknout koureni jeste tezsi, ale nechat si pichnout ockovani, ktere ma dnes miliardy lidi na celem svete je trivialni, staci necist echo.

U ockovani, z vasi statistiky my teda vychazi, ze tezkych Covidaku na JIPkach by dnes bylo (pocitam 2:1 pomer naockovanych a nenaockovanych) 147+ (147/2)=220 pokud by byli vsichni naockovani, a na druhe strane 317+(317*2) = 952 pokud by nebyl naockovan nikdo. Dnes je to samozrejme vic v absolutnich cislech, ale ten pomer vicemene bude platit. A hlavne je to vyrazne narazove, sezonni narozdil od civilizacnich chorob. Z toho mi vychazi, ze JIPky zatim jeste uplne nekolabuji diky nam naockovanym. Udelal jsem nekde v pocitani zasadni chybu?

Odpovědět

jednoduchá otázka

18.12.2021 v 13:12 Ivo

Už staří Římané se v nejasnostech ptali, komu ku prospěchu... Víte, kolik stát stálo, tj. nás všechny, jednorázové hromadné nákupy dřívějších vakcín na ptačí chřipku, předtím na prasečí, atd.?  Které pak skončily ve skladech, protože je nikdo nepotřeboval a nechtěl? No a teď nové vakcíny na covid musíme chtít. Stát to nařídil a mlátí nám to o hlavu v médiích od rána do večera.  A s nímspoustu lidí, kteří z různých důvodů mu uvěřili a nechali se přesvědčit, že oni jsou Ti jediní, kteří mají pravdu, a hotovo.

V kombinaci s nesmyslným zeleným šílenstvím to spíše vypadá na totální útok na obyčejnou lidskou osobní svobodu. Jak kdysi řekl pan Gates, lidí je moc, nám by stačilo tak 200 milionů.

Odpovědět

RE: jednoduchá otázka

19.12.2021 v 7:39 Vladimír

A komu to teda prospelo?:-)

Btw čistý prírastok ľudí za tento rok bude plus mínus rovnaký ako roky predtým, cca 85 miliónov ľudí.

Nejako tá teória o vyhladení ľudstva kríva na všetky tri nohy:-)

Odpovědět

RE: RE: jednoduchá otázka

19.12.2021 v 9:47 Pepa

Farmaceutickým společnostem (tohle je vážení business tisíciletí, o kterém se bude psát v učebnicích dějepisu), překupníkům napojeným na vlivné, politikům, kteří po tom, co jsme zahodili hodnoty budované už od Velké francouzské revoluce, uchopili prakticky neomezenou moc, médiím, která jsou pro svou hysterii nejvíce sledovaná v tomto tisíciletí a konečně různým pavědcům a jiným "odborníkům", po kterých by jinak ani pes neštěknul. Všechny tyhle skupiny žijí v symbióze, navzájem se potřebují a hysterie okolo covidu jim velmi vyhovuje. Jde jenom o prachy. Tak honem pro další vakcínu (jinak vás nepustí ani na úřad).

Odpovědět

RE: RE: RE: jednoduchá otázka

20.12.2021 v 12:41 igi

Pepo, a vy pracujete zadarmo?

Argument ze nieco je business je sam osebe bezvyznamny. V normalnej ekonomike sa za pracu, tovary a sluzby plati, tutiz niekto na tom zarobi. Business je aj to, ze mate elektrinu v zasuvke, tecie vam voda a ide vam internet. V krajinach kde "nikto na tom nezaraba" vacsinou nefunguju ani zakladne sluzby. To predpokladam nie je stav kam by sme sa chceli dopracovat.

Nebudem sa uz zapajat do debaty vax/antivax, ale na tento casto pouzivany falosny narativ treba upozornit. Skuste najst lepsie argumenty.

Odpovědět

RE: RE: RE: jednoduchá otázka

21.12.2021 v 7:54 Václav

Je pravda ze Cesko utratilo za vakciny - odhaduji - stovky milionu Kc. Urcite jich ale pres 50% (mozna 80%, zase odhaduji) pouzilo. Nemoc samotna ale podle byvaleho premiera stala 370 miliard Kc (ve skutecnosti je to zlomek, protoze si pri te prilezitosti kupoval hlasy pred volbami). Ale i  kdyby to byla desetina tak je to 37 miliard, cili mnohonasobne vic nez cena vakcin.

Dalsi nesmyslna mantra je o politicich s neomezenou moci. I kdyz jim moc chutna, byli vymeneni (v US s troskou ostudy, ale byl vymenen, u nas prekvapive dokonce bez ostudy). Sve vladce po volbach nemeni jen Rusko, Cina a jim podobne... 

Asi ziju v jinem svete, nebo se divam jinyma ocima, nebo premyslim jinym mozkem nez vy...

Odpovědět

RE: RE: RE: jednoduchá otázka

21.12.2021 v 18:54 Vlado

Pepa Vy vyslovene perlíte:-)))))

Za prvé odporúčam naštudovať aké percento príjmov pharma firiem tvoria príjmy z vakcín, všetkých vakcín, aj necovidových.  Ak ste absolvovali aspoň ZŠ, tak možno tie čísla pochopíte.

ale najväčšia perla je ..." konečně různým pavědcům a jiným "odborníkům", po kterých by jinak ani pes neštěknul."

Áno a práve preto má drvivá väčšina vedcov, rešpektovaných inštitúcií, univerzít presne opačný názor ako Pepa, lebo sú to pavedci a "odborníci":-))))))

Dovolím si parafrázovať legendárneho Kopeckého "keby blbosť nadnášala tak Pepovia lietajú aj bez lietadla".

 

Odpovědět

RE: RE: RE: RE: jednoduchá otázka

23.12.2021 v 9:15 D-0679

Obchod ze strachem je nejlepší byznis všech dob.  Navíc  formou  o nás bez nás, kdy vlády rozhodnou za své občany.

=====

Citace z novinky.cz:

Pfizer odhadl letošní tržby z vakcín na 36 miliard USD a z dosavadních objednávek na rok 2022 na dalších 29 miliard USD

Moderna prodala přes 800 milionů dávek za 14 až 15 miliard EUR. Johnson & Johnson počítá s tržbami kolem 2,2 miliardy EUR, AstraZeneca s dvěma miliardami EUR.

=====

Dle wiki byl obrat Pfizeru v roce 2019 51.8 miliard USD při zisku 16.3 miliard USD... Pokuta 2.3 miliardy USD od regulatora FDA z roku 2009 za podvody spáchané Pfizerem je proti tomu skutečně zanedbatelná.  Možná se za deset let podaří prokázat, že farma firmy podváděly i u vakcín. Nějaka další pokuta atd.. koroprace ale pořád vydělá.

Podstata je v důvěře: kdo zkusí lež, nezůstane u jednoho lhaní. A kdo lže, ten krade, jak praví lidová moudrost. Mě by zajímalo, kdy lidská masa pochopí, že tento hovadismus skutečně nevede  k lepšímu životu??

Odpovědět

covid

20.12.2021 v 14:17 Pilot

Aktuálne Vás na skúšky bez očkovania nepustia ani na slovenskom dopravnom úrade.

Odpovědět

funguje to vůbec?

25.12.2021 v 13:28 Petr

Mě zkouška teprve čeká, snad v létě. Očkovaný jsem, takže je mi asi jedno, jestli piloťák pro očkované nebo ne. 

Co mi vadí je to rozdělení společnosti. Očkovaní nadávají neočkovaným a naopak. Neočkovaní si myslí, že očkovaní za pár let umřou, že jim to změnilo DNA, že je očkování plánem "těch co tahají za nitky" na vyhubení lidstva (měli to v plánu v roce 2050, pak v roce 2030 ale protože jsou nenažraní, tak už to udělali teď). Naopak očkovaní si zase z nějakého důvodu myslí, že ti neočkovaní je nějakým způsobem ohrožují, což je samozřejmě nesmysl. Nikdo nikdy nepotvrdil a nedokázal, že by očkovaný přenášel vir méně než neočkovaný. A když už, tak přece očkovaní jsou očkovaní a měli by být chráněni.

Pravda je, že znám už dost lidí, i v mé rodině, kdy všichni mají plné (2 dávky) očkovaní a stejně je covid schvátil (např. rodina mého bratra, velcí zastánci očkování, přirovanali ten stav k tomu, když měli kdysi prasečí chřipku. Prostě jim bylo fakt dost blbě a pořád nejsou OK). Ale jak je člověk už zmasírovaný, tak si prostě řekne, že ho to asi ochránilo od těžkého průběhu. Jasně, celá rodina by jinak skončila na JIPce, zdraví mladí lidi...).

Kdyby ještě před pár lety šel člověk v létě na vakcínu na chřipku a na podzim by ji dostal i s horečkami, také by si řekl, že očkování funguje? 

Já jsem se nechal naočkovat samozřejmě také z důvodu, abych si, kdybych náhodou skončil blbě, pak neřekl, to jsem ale debil, že jsem se nechal naočkovat. Na druhou stranu si myslím, že to prostě nefunguje. Vždyť to vůbec nevychází - loni byly v nemocnicích a nakažených skoro stejné počty a naočkovaný nebyl nikdo, promořený nebyl nikdo. Tzn. teď jsou tedy v těch nemocicích pouze zástupci těch neočkovaných a nepromořených? Kolik je to lidí? A že najednou teď to na všechny tyto lidi (pár procent, možná tak max 20) udeřilo a jejich zástupci jsou najednou v nemocicích?

Takže uplně respektuju ty, kdo se očkovat nenechají i ty, kdo nechají, jen je mi prostě líto, že je to nejspíš uplně k ničemu, na druhou stranu nemám pocit, že by ta vakcína někoho ohrožovala. Asi tak.

 

 

 

 

Odpovědět

Přidat komentář