Poslední letošní kurz vybírání vývrtek proběhne v AeroPrague ve dnech 10. a 11. října

24.09.2021

Poslední letošní kurz vybírání vývrtek proběhne v AeroPrague ve dnech 10. a 11. října
Poslední letošní kurz vybírání vývrtek proběhne v AeroPrague ve dnech 10. a 11. října (Zdroj: Aeroweb.cz)

V neděli 10. a v pondělí 11. října bude poslední letošní možnost, kdy bude možné v letecké škole AeroPrague v Praze vyzkoušet vybírání vývrtek. Na oblíbeném kurzu už zbývají poslední tři volná místa.

„Připravili jsme pro všechny piloty další kurz, na němž si můžou vyzkoušet vybrat vývrtku v letadle. Akce je vhodná pro piloty GA i UL letadel, let je naplánován z letiště Praha Letňany do prostoru severně od bodu Mike, kde si piloti vyzkouší nejdříve zábranu pádu do vývrtky a poté vybrání dvou vývrtek. Před letem si uděláme briefing a vysvětlíme si, jak letadlo do vývrtky uvést a vyzkoušíme si postup, jak vývrtku vybrat,“ popisuje šéf letecké školy AeroPrague Martin Kuba.

Celá akce zabere celkem zhruba tři hodiny, z toho je 30 minut briefing, let celkem zhruba hodinu a přímo na samotný nácvik vývrtek je prostor asi 20 minut. Ve dnech konání kurzu jsou v jednotlivých dnech k dispozici časy vždy od osmi, 11 a 14 hodin. Z akce si pilot odnese video z vývrtkování, které je zahrnuto v ceně kurzu. Váhový limit pilota pro tuto akci na letadle Cessna 152 je 95 Kg.

„Minulé akce se opravdu povedly a někteří tak už ví, co to je reálná vývrtka - a je to opravdu mazec! Pokud si tedy tuto úlohu nechcete nechat ujít, využijte možnosti přihlásit se na jeden z posledních letošních termínů," uzavírá Martin Kuba z AeroPrague.

Přihlášení a další informace zde

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář