Rozhodnuto! Aviatická pouť letos nebude, 30. ročník se posouvá o rok

22.04.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

Rozhodnuto! Aviatická pouť letos nebude, 30. ročník se posouvá o rok
Rozhodnuto! Aviatická pouť letos nebude, 30. ročník se posouvá o rok (Zdroj: Aeroweb.cz)

Správní rada Aviatické pouti (AP) na svém pondělním zasedání definitivně rozhodla o přesunu jubilejního 30. ročníku této akce na rok 2021. Podle organizátorů není kvůli přetrvávajícím omezením v souvislosti s koronavirovou epidemií možné uspořádat akci v plánovaném termínu koncem května. Nakonec padla i varianta uspořádat akci letos v září, jak se rovněž zvažovalo.

„Správní rada velmi pečlivě zvažovala možné varianty posunutí termínu konání AP, argumenty pro a proti, rizika, omezení a nejistoty a výsledkem bylo přijato rozhodnutí posunout konání 30. ročníku Aviatické pouti až na přelom května a června 2021,“ stojí v prohlášení na webu Aviatické pouti.

Aviatická pouť 2020 se ruší
Aviatická pouť 2020 se ruší

„Vstupenky již zakoupené v předprodeji zůstávají platné na rok 2021. Majitelé již zakoupených vstupenek, kterým nový termín v roce 2021 nebude vyhovovat, mohou požádat o vrácení plné částky za vstupné,“ ujišťuje pořadatel na svém webu.

První Aviatická pouť se uskutečnila již v roce 1991 na základě myšlenky po 80 letech zopakovat let Jana Kašpara z Pardubic do Prahy na replice letounu Demoiselle. Pořadatelé měli tehdy za cíl uspořádat každoroční leteckou akci, kde by nechyběl ani pestrý pozemní doprovodný program. Postupem let tak vznikla jedna z největších tuzemských akcí svého druhu, která na pardubickém letišti každoročně nabízí přehled letecké techniky od raných dob létání až po nejmodernější stroje 21. století.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář