Aktualizované vydání knihy Jak létají dopravní letadla je v prodeji

21.08.2019 1 příspěvek

Aktualizované vydání knihy Jak létají dopravní letadla je v prodeji
Aktualizované vydání knihy Jak létají dopravní letadla je v prodeji (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aktualizované vydání úspěšné knihy Jak létají dopravní letadla je v prodeji. Nová publikace reaguje na pokrok v rozvoji osobní letecké přepravy a konstrukci letadel, zachycuje takové novinky, jako je například používání lehčích materiálů v konstrukci letadla, které redukují jeho váhu, změny zjednodušující řízení letového provozu či způsoby zvyšování efektivity motorů, které vedou ke zkracování času letu a nižší spotřebě paliva. Důsledkem toho je snižování nákladů a tím i zlevňování letenek, ale i příznivější dopad na ekologii.

Aktualizované vydání knihy

Autor knihy, pilot dopravního letadla Julien Evans, poukazuje také na změny, ke kterým od prvního vydání knihy došlo v samotném kokpitu, kde namísto dříve běžných tištěných manuálů a papírových map blikají displeje „chytrých zařízení“. A stejně jako v prvním vydání odpovídá na řadu otázek typu: Jsou turbulence nebezpečné? Co se stane, když se najednou zastaví motor? Kolik paliva letadlo spotřebuje? Co se děje s letadlem, když vletíme do bouřky? K čemu jsou všechna ta světla na ranveji? Aby byly odpovědi jasnější, obsahuje kniha velké množství barevných fotografií, schémat a grafů, ze kterých je nový vývoj v letectví zcela zřejmý.
 
Julien Evans během své 36leté kariéry létal na mezinárodních linkách s letouny Boeing 737, 757 a 767. Byl také instruktorem a zkoušejícím na těchto typech letadel. Létání se stále věnuje, i když už jen na menších letadlech.

Knihu vydalo nakladatelstvií Grada Publishing, v rámci jejíhož e-shopu knihu pořídíte za 269 korun.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Hodně podařené a užitečné dílko

23.08.2019 v 12:25 Tomáš K.

V uplynulé hodině jsem poštovní zásilkou obdržel shora uvedenou publikaci.

A hladově prolistoval. A zatím alespoň útržkovitě pročetl. A domnívám se, že mám v rukách dílko, které by mělo být skoro povinnou četbou (jestli ne přímo učebnicí) i pro nastávající piloty GA.>Je tam totiž k dočtení právě to, co chybívá možná až v 70-ti % faktických výcviků zejména těch nejnižších pilotních akademií (kvalifikací).

Takže za mě: skvělý počin nakladatelství, výborný počin AW k jejímu představení.

Kdo to toho půjde, snad mi přisvědčí k důvodům, proč jsem tento příspěvek sepsal.

 

Přeji všem kolegům pilotům mnoho krásných "kochacích" dnů, a úplně hlavně:

-stejný počet LDG jako T/O... :-))

Odpovědět

Přidat komentář