Pražské letiště zahájilo linku do Kišiněva

19.06.2024

Letiště Václava Havla v Praze pokračuje v otevírání nových nebo staronových linek. Další destinací, kam se může z největšího českého letiště vyrazit, je moldavský Kišiněv. Linku bude provozovat rumunský dopravce FlyOne.

Letoun Airbus A321 (reg. YR-FIB) dosedl na dráhu pražského letiště pár minut po půl třetí odpoledne a odlétal zpět do Kišiněva přibližně o hodinu později. Inauguračního letu z Prahy využilo přibližně sedm desítek cestujících, včetně například Moldavanů dlouhodobě žijících v Česku.

„Věříme, že linka posílí nejen turistické, ale i obchodní vazby mezi oběma zeměmi,“ uvedl v proslovu Route development manager pražského letiště Martin Tatek. Na jeho slova navázal i moldavský velvyslanec v Česku Alexandru Condreau. „Jde o důležitý vývoj, který nám pomůže navýšit mezilidská a obchodní spojení a pomůže navázat turistické možnosti mezi Českem a Moldavskem.“ 

Linka bude v provozu 2x týdně, vždy v pondělí a v pátek. Cena letenek začíná na 3 600 korunách. 

Autor fotografií: Marek Baloun

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář