V Montrealu hořel Boeing 777

10.07.2023

Požár jednoho z letištních vozů poškodil i Boeing 777 nad ním.

V Montrealu hořel Boeing 777
V Montrealu hořel Boeing 777 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Požár jednoho z letištních vozů na Montrealském letišti v neděli poškodil i zadní část Boeingu 777-300 společnosti Air Canada. Letoun (reg. C-FITL) přiletěl ze švýcarské Ženevy a personál ho připravoval na zpáteční let, když vozu s cisternou pod ním začal hořet motor. Air Canada v prohlášení uvedla, že posádka okamžitě evaukovala letadlo a nikdo z pasažerů ani pozemního personálu zraněn nebyl, kouř ale pronikl do kabiny letadla. Celý incident se stále vyšetřuje.

Přivolaná skupina 20 hasičů požár do půl hodiny uhasila, požár ale poškodil levé zadní dveře a nákladový prostor. Letoun je podle vyjádření dopravce mimo službu a probíhá u něj detailní kontrola.

Incident se stal jen pár hodin poté, co byl letištní technikou v Dublinu poškozen Boeing American Airlines. Padající nástupní most tam vyrval dveře Dreamlineru, který se taktéž připravoval na odlet a už měl všechny pasažéry na palubě. I tento incident se obešel bez žádného zranění.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář