Nástupní most utrhl dveře Dreamlineru

10.07.2023

Padající nástupní most vytrhl na dublinském letišti dveře z Dreamlineru American Airlines. Nikdo zraněn nebyl.

Nástupní most utrhl dveře Dreamlineru
Nástupní most utrhl dveře Dreamlineru (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na dublinském letišti zůstal odstaven Boeing 787 American Airlines poté, co se vedle něj zřítil připojený nástupní most a utrhl mu levé přední dveře. Informaci jako první přinesl server Airlive.net a později ji potvrdila i správa letiště. Nikdo z letadla ani pozemního personálu nebyl zraněn. 

Sedm let starý Dreamliner N812AA do irského hlavního města přiletěl z Chicaga a vracet se měl do Philadelphie. Na palubě už byli všichni cestující, když se zřítila nosná konstrukce mostu a vzala s sebou i dveře, které zůstaly ležet pod strojem. Provoz letiště tímto incidentem omezen nebyl, let byl nicméně zrušen bez náhrady.

Mluvčí Dublin Airport Authority, provozovatele letiště, vydal pouze strohé prohlášení. „DAA potvrzuje incident, který vyústil v poškození letadla American Airlines nástupním mostem na dublinském letišti. Nemáme žádné zpravy o zranění cestujících nebo posádky.“ Dodal také, že firma o incidentu informovala irský úřad pro vyšetřování leteckých nehod. Americký dopravce celou věc nekomentoval. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář