Do Prahy se vrátí Airbus A380

30.09.2024

Je jedním ze dvou stárnoucích, ale stále ještě nenahrazených Super heavy letounů. S covidem se sice vytratil, nyní se ale po 4,5 letech bude v Praze opět objevovat na denní bázi. Řeč je o Airbusu A380, který společnost Emirates opět vrátí na linku z Dubaje do Prahy.

Airbus A380 na pražském letišti
Airbus A380 na pražském letišti (Zdroj: X | flyrosta)

Airbus A380 se podle rezervačního systému společnosti do Prahy poprvé vrátí 1. prosince letošního roku, a to přesně po 4 letech, 6 měsících a 10 dnech. Naposledy na pravidelné lince EK139/140 vzlétl z ruzyňské dráhy 06/24 tento kolos (konkrétně reg. A6-EOF) 20. března 2020, osm dní po vyhlášení prvního covidového lockdownu. Cestující si budou moci vybrat mezi sezením v Economy (557 míst) a Business (58 míst), přičemž ceny za jednu letenku v některých dnech mohou klesnout až na velmi příjemných 7 600,-. 

Zatím posledním Airbusem A380 v Praze byl ten nesoucí registraci A6-EOF (Autor: Redakce Aeroweb.cz)

„Velmi nás těší, že můžeme domácím cestujícím nabídnout to nejlepší z našich služeb. Ikonický letoun Emirates A380 s jedinečnými prvky, jako je palubní salonek, nastavil vysokou laťku v oblasti letecké dopravy a věříme, že si opět získá velkou oblibu mezi českými zákazníky,“ uvedl Bořivoj Trejbal, oblastní manažer společnosti Emirates pro Českou republiku.

Milovníky největšího dopravního letadla na světě ale zklameme, nejde o stálý návrat. Letoun bude v Praze jen do 29. března. Poté bude opět nahrazen Boeingem 777, který linku obsluhuje od jejího restartu. Bude ovšem pěkné vidět tento letoun zpět na pražském letišti...

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář