Uzbecká aerolinka Qanot Sharq Airlines by měla začít létat do Prahy, pravidelné lety plánuje od jara

07.02.2024 1 příspěvek

Uzbecká letecká společnost Qanot Sharq Airlines by měla na jaře tohoto roku odstartovat novou pravidelnou linku na trase mezi Taškentem a Prahou. Aerolinka o tom informovala už na konci uplynulého roku a na seznam nových destinací přidala ještě dalších jedenáct měst z Evropy a Asie. Teď přišla s konkrétními termíny a podrobnostmi.

Vloni společnost Qanot Sharq Airlines zařadila do své flotily dva Airbusy A321neo
Vloni společnost Qanot Sharq Airlines zařadila do své flotily dva Airbusy A321neo (Zdroj: Qanot Sharq Airlines)

O tom, že zahájí pravidelné lety do České republiky, informovala společnost Qanat Sharq Airlines už na konci uplynulého kalendářního roku, teď však přišla s přesnými termíny.

Lety na lince mezi Taškentem a Prahou by měly odstartovat 18. dubna v intervalu dva lety týdně. Z České republiky by se mělo létat každý čtvrtek a neděli ve čtyři hodiny odpoledne s doletem do Uzbekistánu v jednu hodinu v noci následující den.

Opačným směrem jsou lety plánované na stejné dny s časem vzletu v 10:30 dopoledne. Aerolinka si Prahu vybrala společně s jedenácti dalšími destinacemi v Evropě a Asii, letenky ale prozatím nejsou v prodeji. Letecká společnost už je však má v nabídce.

Kromě Česka bude Qanot Sharq Airlines létat také do Madridu, Budapešti, Istanbulu, Moskvy či Petrohradu. Dále plánuje letecké spojení s Izraelem, Thajskem, Vietnamem či Saúdskou Arábií.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Qanot Sharq

12.02.2024 v 12:21 Ing. Petr Vlk

Dobrý den,

jak to vypadá s letem Praha - Taškent?

Děkuji

Odpovědět

Přidat komentář