Z Varšavy do Athén, LOT obnoví lety do řecké metropole

04.12.2023

Polská aerolinka LOT oznámila novinku ohledně rozšíření svého portfolia letů. V příštím roce hodlá obnovit pravidelnou linku mezi Varšavou a Athénami, kam bude vypravovat letouny Boeing 737 a Embraer 195. Letenky už jsou dokonce k dispozici v rezervačním systému letecké společnosti a u prodejců letenek.

Boeing 737 MAX-8 v barvách polského dopravce
Boeing 737 MAX-8 v barvách polského dopravce (Zdroj: LOT)

LOT se rozhodla, že obnoví pravidelné lety do řecké metropole. Její letadla začnou létat z varšavského Chopinova letiště do Athén 11. dubna příštího roku a budou se vypravovat na jih Evropy každý den. Do Athén poletí vždy v 0:00 a z Athén ve 14:25.

Letadla společnosti, Boeing 737 a Embraer 195, urazí vzdálenost mezi polskou a řeckou metropolí za dvě hodiny a čtyřicet minut a palubní lístky už jsou k dispozici v rezervačním systému aerolinky a u prodejců letenek. Cenově vyjdou na necelé tři tisíce korun. Společnost poskytuje lety do řecké metropole i z Prahy, a to s přestupem právě ve Varšavě. Cestující ale zaplatí podstatně víc, a to 4 426 Kč.

Polský doprávce tak bude díky zásadnímu kroku konkurovat společnostem Aegean Airlines a SkyExpress. Aerolinka Aegean Airlines vypravuje běhěm zimy do Polska letadlo každý den, SkyExpress létá do Varšavy pětkrát týdně, v létě pak hodlá zvýšit počet letů na šest.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář