V australských horách se zřítil letoun Socata TB Trinidad, zemřeli dva lidé

04.11.2023

Na konci října došlo v australské oblasti Pioneer Valley k tragické události. V místních horách se zřítil dolnoplošník Socata TB Trinidad, na jehož palubě zahynuli oba pasažéři, třiasedmdesátiletý muž i pětasedmdesátiletá žena. Příčina nehody se stále vyšetřuje.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: Light Aircraft sales)

O nehodě letounu Socata TB Trinidad se dozvěděli australští policisté v Queenslandu 28. října v devět hodin dopoledne místního času na základě hlášení člena komunity ve Finch Hatton.

Na místo havárie v Pioneer Valley proto ihned vyrazil záchranný vrtulník, který následně lokalizoval trosky letadla. Kvůli špatně přístupnému terénu se musel jeden ze záchranářů na místo dostat pomocí navijáku.

Ani jednomu ze dvou pasažérů už se ale nedalo pomoci. S velkou pravděpodobností se jednalo o manželský pár, muže a ženu ve věku třiasedmdesáti a pětasedmdesáti let.

Ti vyrazili z australského Townsville do Palymry, po cestě ale došlo na nečekané potíže, jež způsobily pád letadla. Příčiny prozatím nejsou jasné, proto se na místo dopravili i vyšetřovatelé bezpečnosti z Australského úřadu pro bezpečnost dopravy (ATSB), aby zajistili důkazy a získali co nejvíc informací.

 

Doposud bylo zjištěno například to, že muž byl kvalifikovaným pilotem, který létal třicet let. Předběžná zpráva o příčinách nehody by měla být zveřejněna přibližně za šest až osm týdnů.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář