Air Canada představuje modernizovaný Airbus A321, má nový interiér i špičkovou technologii

02.11.2023

Společnost Air Canada přišla s ukázkou chystaných modernizací Airbusů A321 a A320, které budou nově obsahovat třeba větší úložný prostor nad hlavami cestujících nebo lepší technologii. Její součástí jsou například exteriérové kamery či bezplatný vysokorychlostní internet.

Kabiny kanadských Airbusů dostanou nová sedadla a osvětlení
Kabiny kanadských Airbusů dostanou nová sedadla a osvětlení (Zdroj: Travelindustrywire.com)

Aerolinky Air Canada pokračují v investicích do komfortu pro cestující, a proto ukázaly modernizovaný Airbus A321, který disponuje řadou technologických vymožeností. Pro pasažéry jsou zásadní vylepšená sedadla, jež jsou navržena tak, aby optimalizovala osobní prostor a poskytla více úložného místa pro zavazadla.

Důležitou novinkou je i zabudované Bluetooth, které umožní cestujícím, aby si připojili svá vlastní sluchátka. Kromě většího komfortu tak dojde i k menšímu využití sluchátek na jedno použití a snížení množství odpadu.

Lidé na palubě navíc budou moci díky novým exteriérovým kamerám sledovat svůj let živě a v reálném čase. K většímu pohodlí má přispět i nový systém osvětlení paluby letadla, jenž umožní nastavení světel s ohledem na denní dobu či fázi letu. Kromě toho budou mít cestující k dispozici i připojení k internetu.

„Jsme hrdí na to, že můžeme přivítat cestující na palubě, aby mohli zažít pohodlí i konektivitu. Modernizované interiéry posílí naši špičkovou nabídku i postavení, které bude i nadále posouvat,“ uvedl výkonný viceprezident společnosti pro marketing a digitální technologie Mark Nasr.

Novinky navíc sníží celkovou hmotnost letadel a tedy i spotřebu paliva a emisí skleníkových plynů. Airbusy A321 i A320, jež patří společnosti Air Canada, by měly být postupně modernizovány od letošního podzimu do konce roku 2025.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář