Novinka na letišti v Mnichově, cestování zkvalitní vozíky na zavazadla s interaktivními tablety

11.10.2023

Mnichovské letiště představilo novinku, která zkvalitní cestování všem pasažérům. Ti budou nově moci využít vozíky na zavazadla, jež jsou opatřeny interaktivními tablety. Díky nim mají cestující možnost ručně zadat údaje o letu nebo si naskenovat palubní lístek a získat tak potřebné informace a případné aktualizace o své cestě.

Vozíčky v Mnichově odnavigují cestující ke gatu nebo do obchodů
Vozíčky v Mnichově odnavigují cestující ke gatu nebo do obchodů (Zdroj: Letiště Mnichov)

Letiště v německém Mnichově patří mezi velmi vytížené a rozsáhlé komplexy a jeho vedení proto přišlo s užitečnou novinkou pro cestující, kteří mohou před svou cestou využít vozíky s interaktivními tablety.

Ty představují velký pokrok v digitalizaci i informovanosti pasažérů. Díky speciálnímu zařízení lze zjistit veškeré podrobnosti o daném letu či souvisejících aktualizacích. A to v reálném čase. Tablety jsou schopné ukázat i obchody a restaurace a obsahují rovněž mapu areálu s vyznačením aktuální polohy a nabídkou toho, co na určitém místě najít.

Po naskenování palubního lístku dovede vozíček cestujícího až ke gatu a zobrazí mu aktuality o letu (Zdroj: Letiště Mnichov)

 

„Tyto tablety pomáhají s orientací na terminálu, a zároveň zajišťují, že cestující mohou stále sledovat nejnovější informace o letech. Projekt je dalším prvkem našeho prémiového inovačního centra. Propojením digitálního a analogového světa přinese našim cestujícím skutečnou přidanou hodnotu,“ uvedl obchodní ředitel mnichovského letiště Jan-Henrik Andersson.

 

Pozitivem je i to, že použití vozíků je zdarma. Momentálně jsou k dispozici na Terminálu 2 a jejich zavedení je součástí půlročního pilotního projektu v dané části letiště. Testovací fáze probíhá ve spolupráci s dánskou společností Intelligent Track Systems (ITS). Právě interaktivní displeje této firmy byly připojeny ke stávajícím vozíkům, což je zatím celosvětově unikátní řešení.

Tablet má v sobě detailní plánek celého terminálu (Zdroj: Letiště Mnichov)

„Naše tablety mohou uživatele nasměrovat do konkrétních obchodů, a také upozornit na různé aktivity. Cestující je často přehlížejí, když jsou ve spěchu nebo ve stresu. Ale pokud uvidí nabídky na tabletu a čas, ve kterém se dostanou pomocí hledání cesty k bráně, je pravděpodobnější, že se podívají na některé nabídky obchodů, pokud mají čas,“ řekl generální ředitel ITS Morten Pankoke.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář