Letiště Heathrow má nového ředitele

30.06.2023

Londýnské letiště Heathrow do svého čela dosadilo dlouholetého šéfa letiště v Kodani.

Letiště Heathrow má nového ředitele
Letiště Heathrow má nového ředitele (Zdroj: Aeroweb.cz)

Londýnské letiště Heathrow má nového šéfa. Stal se jím Thomas Woldbye, který doposud vedl letiště v Kodani. Ve funkci nahradí Johna Hollanda-Kaye, který rezignuje ke 30. září. 

„Pod (Woldbyeho) vedením, Kodaňské letiště bylo dlouhodobě hodnoceno jako jedno z nejlepších na světě, jak na základě zákaznických a obchodních výsledků, tak v efektivitě a ziskovosti,“ stojí v oficiálním prohlášení londýnského letiště. Woldbye údajně předvedl schopnost „orientovat se ve složitých vztazích s akcionáři“, navázal silný vztah s dánskou vládou a upevnil partnerství s aerolinkami. Jeho úspěchy v Kodani prý „zrcadlí“ dlouhodobou strategii Heathrow.

Thomas Woldbye se na konci září přesune z Kodaňě do Londýna (Zdroj: Letiště Heathrow)

 

Se superlativy nešetřilo ani dánské letiště, které nový šéf největšího britského letiště řídil 12 let. Předseda představentsva Copenhagen Airports A/S Lars Nørby Johansen uvedl, že za Woldbyeho vedení se zvýšil počet cestujících za osm let z 20 na 30 milionů. „S pevnou rukou nás provedl pandemií Covid-19.“

Proč se John Holland-Kay rozhodl rezignovat není známo, Heathrow ale minulý týden jen tak tak odvrátilo stávku více než 2 000 bezpečnostních pracovníků, která měla trvat 31 dní. Důvodem nespokojenosti byly nízké platy, obě strany ale nakonec došly k dohodě. Cíl nového ředitele je jednoduchý: „Chci letiště udělat ještě lepší pro cestující, aerolinky, společnost a každou část Velké Británie,“ uvedl Woldbye. 

 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář