Přípravy na jubilejní Aviatickou pouť jsou v plném proudu

20.04.2022

Přípravy na jubilejní Aviatickou pouť jsou v plném proudu
Přípravy na jubilejní Aviatickou pouť jsou v plném proudu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Poslední květnový víkend tohoto roku mohou letečtí nadšenci navštívit jubilejní 30. ročník Aviatické pouti, která se tradičně koná na pardubickém letišti. Po dvouleté odmlce se na pardubickém nebi opět představí řada historických i soudobých letounů v dynamických ukázkách. Chybět nebude ani pozemní doprovodný program.

Na Aviatickou pouť letos opět zavítá v reprezentativním zastoupení skupina letounů Flying Bulls z rakouského Salcburku. „Skupině historických letadel budou vévodit druhoválečné legendy jako dvoumotorový bombardér B-25J Mitchell či námořní stíhací letoun F4U-4 Corsair. Dále se letos představí i legendární dvoutrupý stíhací letoun Lockheed P-38 Lightning. Tato vystoupení jsou vždy podívanou, která se jen tak neokouká,“ uvedl na webových stránkách Jan Rudzinskyj z organizačního štábu Aviatické pouti.

Foto: Facebook.com @theflyingbulls 

Návštěvníci se mohou také těšit na leteckou akrobacii vrtulníku Bo 105 C v barvách Red Bull v podání rakouského pilota Siegfrieda „Blackyho“ Schwarze. Na letošním ročníku nebude chybět ani vrtulník Bell TAH-1F Cobra, dvojice cvičných proudových letounů Alpha Jet a mnoho dalších.

Foto: Facebook.com @aviaticka.pout.pardubice
Foto: Facebook.com @aviaticka.pout.pardubice

Pardubické letiště bude otevřeno pro návštěvníky ve dnech 28. a 29. května vždy od 8 hodin. Vstupenky zakoupené na předešlé dva neuskutečněné ročníky zůstávají v platnosti bez nutnosti výměny.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář