Aviatická pouť letos opět nebude, 30. ročník se posouvá na rok 2022

19.04.2021

Aviatická pouť letos opět nebude, 30. ročník se posouvá na rok 2022
Aviatická pouť letos opět nebude, 30. ročník se posouvá na rok 2022 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Správní rada Aviatické pouti (AP) rozhodla o již druhém posunu jubilejního 30. ročníku tradiční pardubické oslavy letectví. Podle organizátorů není kvůli přetrvávajícím omezením v souvislosti s koronavirovou epidemií možné akci uspořádat ani letos. Konkrétní termín odložené Aviatické pouti v roce 2022 zatím pořadatelé nestanovili.

Spitfire
Aviatická pouť nebude ani v roce 2021 / Foto Aviatickapout.cz

„Vstupenky již zakoupené v předprodeji zůstávají platné na rok 2022. Majitelé již zakoupených vstupenek, kterým nový termín v roce 2022 nebude vyhovovat, mohou požádat o vrácení plné částky za vstupné,“ ujišťuje pořadatel na svém webu.

První Aviatická pouť se uskutečnila již v roce 1991 na základě myšlenky po 80 letech zopakovat let Jana Kašpara z Pardubic do Prahy na replice letounu Demoiselle. Pořadatelé měli tehdy za cíl uspořádat každoroční leteckou akci, kde by nechyběl ani pestrý pozemní doprovodný program. Postupem let tak vznikla jedna z největších tuzemských akcí svého druhu, která na pardubickém letišti každoročně nabízí přehled letecké techniky od raných dob létání až po nejmodernější stroje 21. století.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář