Na LKCS testují světelné technologie, noční lety jsou možné na vyžádání

20.04.2020

Na LKCS testují světelné technologie, noční lety jsou možné na vyžádání
Na LKCS testují světelné technologie, noční lety jsou možné na vyžádání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Provozovatel letiště České Budějovice (LKCS) aktuálně testuje světelné technologie, jejichž ověření v rámci zkušebního provozu je jednou z podmínek zamýšleného zahájení obchodní letecké dopravy. Noční provoz je tak možný na základě schváleného requestu, který je nutné odeslat nejpozději 24 hodin předem. Letiště o tom informuje na svém webu.

Noční létání na LKCS
Noční provoz na LKCS / Foto Facebook Letiště České Budějovice

„V současné době se na Letišti České Budějovice uskutečňuje zkušební provoz světelných technologií. Noční lety lze předpokládat nejen v měsíci dubnu, ale také v průběhu měsíce května,“ uvádí web letiště. Informaci o možnosti přiletět potvrdila naší redakci Martina Vodičková, marketingová manažerka letiště.

Žádost pro přílet (request), jehož formulář je ke stažení na webu letiště, je nutné odeslat nejpozději 24 hodin před zamýšleným příletem na adresu stanoviště TWR (twr@airport-cb.cz) a handlingu (handling@airport-cb.cz). Poplatek za každou započatou hodinu nočního provozu činí podle requestu 3 630 korun včetně DPH.

„Způsobilost letiště provozovat i v nočních hodinách může být v této době užitečná i proto, že bude možné případně přijmout i letouny se zdravotnickou pomocí, a to ve dne i v noci. Letouny se zdravotnickou pomocí už na Letišti České Budějovice několikrát přistály, děje se tak v rámci projektu Piloti lidem,“ dodává aktuální oznámení k nočním letům na webu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář