Cirrus rozšiřuje své vzdělávací programy i pro piloty jiných letadel

18.04.2019

Cirrus rozšiřuje své vzdělávací programy i pro piloty jiných letadel
Cirrus rozšiřuje své vzdělávací programy i pro piloty jiných letadel (Zdroj: Aeroweb.cz)

Stále platí, že letadla výrobce Cirrus Aircraft patří mezi nejprodávanější v oblasti všeobecného letectví. Není proto velkým překvapením, že společnost má i vlastní výcvikové programy šité na míru přímo letounům ze své produkce. Firma si je dobře vědoma důležitosti správného výcviku, stejně jako potřeby pilotů si znalosti opakovat. Proto na proběhlém veletrhu AERO ve Friedrichshafenu představila svůj nový výcvikový program Cirrus Approach. Jeho prostřednictvím chce šířit informace nejen svým zákazníkům, ale i ostatním pilotům.


Jedna z epizod pořadu Flight Fix z portálu Cirrus Approach

Nový on-line výcvikový portál Cirrus Approach nabízí kurzy v podobě videí či výukových textů, ale i možnost zakoupení elektronické učebnice. Prozatím je na webu 25 kurzů zaměřených jak na užívání letadel řady SR, tak i na obecné znalosti, kterými by měl disponovat každý pilot. Obsah tvoří základní kurzy od zvládnutí vzletu a přistání přes správné ovládání motoru až po IFR a létání do známé námrazy.

V kurzu pro ovládání motoru se zájemci dozvědí například jak správně ovládat motor pro poskytnutí optimálního výkonu a ekonomičnosti letu. V lekci pro létání ve známe námraze se piloti seznámí se všemi riziky takového letu, jejich vyhodnocením a následnou prevencí proti vzniku námrazy na letadle. Nechybí ani lekce zaměřené přímo na letouny Cirrus. Nabídku tvoří i letové příručky podané formou videa pro jednotlivé verze letounů.

Cirrus tak kromě produkce letounů proniká i do samotného vzdělávání pilotů. Společnost chce i nadále pokračovat ve zdokonalování vzdělávacích programů, a tím i docílit bezpečnějšího letového provozu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář