Martin Šonka a Petr Kopfstein poměří síly v air race na Aviatické pouti

11.04.2019 2 příspěvky

Martin Šonka a Petr Kopfstein poměří síly v air race na Aviatické pouti
Martin Šonka a Petr Kopfstein poměří síly v air race na Aviatické pouti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letošní ročník Aviatické pouti bude výjimečný mimo jiné pro fanoušky prestižního seriálu Red Bull Air Race (RBAR). Ukázka nejrychlejšího motorsportu bude mít poprvé dějiště v České republice. Nepůjde sice přímo o soutěž, i přesto by neměla chybět napínavá atmosféra klasického závodu, ve kterém proti sobě nastoupí dva čeští piloti RBAR Martin Šonka a Petr Kopfstein.

Ukázku Red Bull Air Race uvidí letos návštěvníci Aviatické pouti
Ukázku Red Bull Air Race uvidí letos návštěvníci Aviatické pouti

„Rozhodně si to zaslouží, jezdí za námi na závody po celém světě, fandí nám a podporují nás a když tady zatím nemáme závod, je skvělé, že můžeme předvést alespoň demo. Půjde o to ukázat průlet tratí, atraktivní pull-up menévry s velkým přetížením... Zkrátka chceme z našeho krásného sportu ukázat co nejvíce,“ uvedl pro server RedBull.com mistr světa Martin Šonka.

Podle pilotů by Red Bull Air Race Demo mohlo pomoci k uskutečnění prestižní soutěže také na území České republiky.

 „Velmi často se nás fanoušci ptají, kdy bude možné vidět pylony u nás doma, takže letos můžeme poprvé odpovědět kladně. Budeme létat s našimi akrobatickými speciály, u nichž je velký rozdíl ve výkonu, ale dáme do toho určitě oba všechno,“ říká druhý účastník Petr Kopfstein.

Oba piloti poměří síly na speciálně upravené trati, na které nebudou chybět ani 25metrové pylony. Závodní speciály Edge 540 V3 budou tou dobou na cestě na další zastávku seriálu Red Bull Air Race v Rusku. Tyto letouny však zastoupí letouny Extra 330SC v případě Kopfsteina, respektive Extra 330SR u Šonky. O autentický zážitek tak nebude 1. a 2. června v Pardubicích nouze.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Vlastním letadlem se tam ale nepodíváme

30.04.2019 v 21:55 Kuba

Tahle zpráva mě opravdu nepotěšila. Organizátor letos neumožní přiletět návštěvníkům letadlem. Chápu, že to byla práce navíc v podstatě pro pár lidí, ale proč to není možné např. ani za poplatek? 

Uvedený důvod nechápu:

https://aviatickapout.cz/cs/priletove-info/pokyny-pro-prilety-a-odlety_3/

Odpovědět

RE: Vlastním letadlem se tam ale nepodíváme

01.05.2019 v 8:19 Vojta

Treba to souvisi s tim, ze zaseli novou travu a nechteji, aby jim to znicili. Se s tim smir :-)

Odpovědět

Přidat komentář