Začíná AERO 2019, ve Friedrichshafenu vystavuje i 41 českých firem

10.04.2019

Začíná AERO 2019, ve Friedrichshafenu vystavuje i 41 českých firem
Začíná AERO 2019, ve Friedrichshafenu vystavuje i 41 českých firem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dneškem začíná v německém Friedrichshafenu 27. ročník veletrhu AERO. Nejvýznamnější evropská výstava všeobecného letectví bude probíhat až do soboty 13. dubna. Své produkty, služby a inovace představí více než 700 vystavovatelů ze 40 zemí. Veletrhu se účastní také čtyři desítky českých zástupců.

Aero 2019
Výstava AERO ve Friedrichshafenu je největší evropskou výstavou svého druhu

Výstava bude stejně jako v minulých letech rozdělena do jednotlivých, tematicky zaměřených hal. Předměty výstavy budou kromě kluzáků, ultralehkých letounů, vírníků, helikoptér a obchodních letounů také avionika, bezpečnostní systémy a letecké motory. Výrobci pohonných jednotek představí nové elektrické a hybridní motory.

Součástí programu výstavy na břehu Bodamského jezera bude více než 100 přednášek, rozhovorů a workshopů s nejvyššími představiteli leteckého průmyslu, s nimiž se budou probírat aktuální témata, vývoj a nejčastější otázky v oblasti všeobecného letectví. Diskutovat se bude například o létajících vozidlech či o zcela aktuální problematice zvyšování limitu maximální vzletové hmotnosti (MTOW) pro ultralighty.

O zájemce o pilotní výcvik se postarají stánky leteckých škol a ověřených prodejců. Nebude chybět ani možnost vyzkoušet si pilotování různých strojů na simulátorech.

Také výrobci bezpilotních letadel využijí veletrh, aby představili novinky ve své oblasti, a to i v rámci letových ukázek. Zájemci o „okřídlené“ umění zase mohou navštívit výstavu AEROkunst, kde budou k vidění malby, fotografie, či sochy.

Informace o programu a vstupenkách naleznete na webu AERO 2019 Friedrichshafen.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář