Koncept Advanced Panel má zjednodušit stavbu panelů s avionikou

03.04.2019

Koncept Advanced Panel má zjednodušit stavbu panelů s avionikou
Koncept Advanced Panel má zjednodušit stavbu panelů s avionikou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nákup kompletního panelu s avionikou už nemusí znamenat sestavování komponent různých výrobců a řešení složitých problémů v souvislosti s jejich případnou nekompatibilitou. Společnost Advanced Flight Systems, spadající do skupiny Dynon, přináší nové řešení s konceptem Advanced Panel.

Většinu součástek v panelu konstruují, vyrábějí a konfigurují přímo tvůrci konceptu. Podle prezidenta Advanced Flight Systems Roba Hickmana jsou zákazníci tímto řešením nadšeni, protože pracují při výrobě a instalaci pouze s jedním subjektem zodpovědným za vše.

Advanced Control Module
Advanced Control Module

Klíčovým zařízením konceptu je tzv. Advanced Control Module (ACM), který slouží jako komplexní zdroj a distribuční centrum pro elektrický systém letounu, avioniku, sluchátka, světla, servomotory autopilota a trimu, řídicí prvky, ovladače panelu a další přizpůsobené systémy.

Všechny přístroje jsou připojeny k předem upraveným konektorům ACM. Koncept tedy umožňuje jednoduché připojení komponentů, což ušetří výrobcům letounů stovky hodin při zapojování panelů, řešení problémů s tím spojených a upgradu jednotlivých přístrojů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář