Nebeský servis, ale především bezpečnost. CATC nově cvičí i palubní průvodčí

22.02.2018

Nebeský servis, ale především bezpečnost. CATC nově cvičí i palubní průvodčí
Nebeský servis, ale především bezpečnost. CATC nově cvičí i palubní průvodčí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výcvikové středisko Czech Aviation Training Centre (CATC) otevře v dubnu nový kurz počátečního výcviku palubních průvodčích. Budoucí stevardi a stevardky stráví ve výcviku necelé dva týdny, během nichž se naučí například první pomoc, bezpečnostní postupy či spolupráci v posádce. Kurz splňuje veškeré mezinárodní standardy a jeho účastníci získají všechny potřebné předpoklady k uspění u výběrových řízení leteckých společností kdekoliv na světě.

CATC zahajuje počáteční výcviky palubních průvodčí
CATC zahajuje počáteční výcviky palubních průvodčích

Počáteční výcvik palubního průvodčího v CATC zahrnuje 93 hodin praktické i teoretické výuky, rozdělených do osmihodinových bloků. Uchazeči musí být nejméně 18 let staří, musí splňovat předpisové zdravotní požadavky, musí prokázat znalost angličtiny alespoň na úrovni B2, musí získat doklad o spolehlivosti od Úřadu pro civilní letectví a musí úspěšně projít výběrovým řízením v CATC. Specifickými požadavky pro zařazení do tohoto výcviku je limitovaná výška (160-185 cm u žen, 160-190 cm u mužů), nepřijatelné jsou viditelný piercing a viditelné tetování. Za kurz uchazeč zaplatí 27 300 Kč.

Na rozdíl od pilotních výcviků bývalo v případě stevardů a stevardek obvyklejší, že tento kurz absolvovali až po přijetí k letecké společnosti. Pohnutkou pro otevření nového kurzu je podle Richarda Kubelky, vedoucího výcviků cabin crew v CATC, stoupající zájem o výcvik, který bude naopak na aerolinkách nezávislý. „V CATC jsme v poslední době odpovídali na několik dotazů, zda lze poskytnout komerční formou počáteční výcvik bez vazby na konkrétního provozovatele. Tímto kurzem to umožňujeme jako jediná společnost v Česku,“ vysvětluje pan Kubelka.

Úspěšné absolvování výcviku sice nezaručuje automatické přijetí k některé aerolince, poskytne však uchazečům ty nejlepší předpoklady. „Držitelé platné atestace cabin crew mají mnohonásobně vyšší šance na přijetí, neboť již nemusí počáteční kurz absolvovat a mohou být do provozu zařazeni ihned po absolvování typového výcviku,“ doplňuje pan Kubelka.

Více informací o počátečním výcviku palubních průvodčích, konkrétní termíny a podrobnou náplň kurzu najdete na webu www.catc.cz.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letuška


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář