Úspěšný víkend přinesl hned několik mistrů v ultralehkém létání

21.08.2017

Úspěšný víkend přinesl hned několik mistrů v ultralehkém létání
Úspěšný víkend přinesl hned několik mistrů v ultralehkém létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Skvělými výsledky pro český reprezentační tým nakonec skončilo 14. FAI mistrovství Evropy v ultralehkém létání pořádané v maďarské Nagykanizse. Mistry evropy v kategorii RAL2 se totiž stala posádka Petr Jonáš – Lucie Krameriusová, v kategorii RAL1 pak obsadili Češi jak první, tak i druhé místo v pořadí Jiří Krajča a Ivo Lengál. Celá česká výprava se tak celkově umístila na druhém místě.

V kategorii pro dvoučlenné posádky RAL2 se hned za stupně vítězů umístili Juraj Čekan a Ilona Rázová, následovaní pátým Markem Velátem s Petrou Burjánkovou a Jiřím Nečasem s Lucií Lamparovou na místě sedmém. Petr Hynek, jediný reprezentant v kategorii motorových rogal poté, co musel do kategorie RAL1 kvůli po bouřce poškozenému stroji přejít Jiří Krajča, se umístil na šestém místě.


Úspeční reprezentanti v kategoriích RAL1 / Foto Czech Microlight Team (klikněte pro zvětšení)

Mistr světa v závěsném létání

Na opačném konci planety, v Brazílii, pak s víkendem skončilo i 21. FAI mistrovství v závěsném létání. Celkovým vítězem a tedy i mistrem světa se přitom stal v konkurenci 131 závodníků z 26 zemí světa český reprezentant Petr Beneš. Že jsou čeští rogalisté opravdu jedni z nejlepších na světě pak podtrhlo celkové hodnocení týmů, ve kterém si ten náš vybojoval skvělé druhé místo. 


Petr Beneš na stupních vítězů / Foto Pré Mundial

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář