Small letiště near Kralupy nad Vltavou, where they fly for fun aneb webové kamery na letištích

13.08.2006

Na internetu najdeme velké množství pravidelně aktualizovaných snímků z celého světa. Pro piloty jsou zajímavé tzv. weathercams, které se dívají z větší části na oblohu a ukazují aktuální počasí.

Small letiště near Kralupy nad Vltavou, where they fly for fun aneb webové kamery na letištích
Small letiště near Kralupy nad Vltavou, where they fly for fun aneb webové kamery na letištích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ale nalézt lze i řadu webových kamer, které se dívají na letištní plochu nebo runway nějakého letiště, ať už velkého dopravního anebo malého sportovního.

Na stránkách http://www.flyingineurope.be/webcams_5.htm#ljpo najdeme odkazy na kamery po letištích v Evropě. Z českých letišť zde najdeme (mezi internetově specializovanými piloty jistě už notoricky známé) kamery na Sazené, kde se belgický webmaster domnívá, že se tady létá jen pro bláznovství, radost, poblouznění, či jak to správně přeložit, protože webovou kameru provozuje letecká škola Fly for Fun. Druhá česká letištní kamerka se nachází na aeroklubovém letišti v Podhořanech na Železných horách na Pardubicku.

 

Dále zde najdeme kamery hlavně v Británii, Německu, Švýcarsku, občas Rakousku, ale i Slovinsku či Polsku. Poznáme to také hned podle typů letadel, která se na snímkách objevují.

Škoda, že nejsou kamery na všech letištích – docela dobře by mohly doplňovat NOTAMy.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář