Emirates vychovává nové piloty, momentálně jich jsou více než tři stovky

14.11.2023 2 příspěvky

V leteckých kruzích se tvoří nová generace pilotů, kterou vychovává speciální akademie Emirates Flight Training Academy (EFTA). Společnost Emirates ji sice založila pro školení svých kadetů, postupně ale expandovala a teď už se v prestižní akademii učí lidé z celého světa.

Uvnitř výcvikového centra
Uvnitř výcvikového centra (Zdroj: Emirates)

Třiadvacet národností, dvě stě devadesát kadetů a mezi nimi i sedmadvacet žen. Tolik budoucích pilotů se momentálně učí v akademii EFTA, kterou založili zástupci aerolinky Emirates v roce 2017 s cílem školit obyvatele Spojených arabských emirátů a studenty ze zahraničí bez předchozí zkušenosti s létáním.

Akademie se ale postupně rozšířila a teď se v ní učí lidé z celého světa. EFTA se soustředí na vytvoření kontinuálního rozšiřování řad nových pilotů pro letecký průmysl, který se v krátkodobém i dlouhodobém horizontu potýká s jejich nedostatkem,“ uvedl viceprezident divize EFTA Abdulla Al Hammadí.

Ten zároveň zmínil, v jakém prostředí se kadeti učí. „Poskytujeme vzdělávání s jasnou vizí na akademii se sídlem v ikonickém a jednom z nejbezpečnějších měst, které je zároveň jedním z největších leteckých uzlů na planetě. Nabízíme jeden z nejpropracovanějších výcvikových programů pro kadety, který zajišťuje více než padesát našich vysoce kvalifikovaných instruktorů a který se opírá o výjimečné standardy a řízení stanovené společností Emirates,” doplnil.

Budoucí piloti mají možnost létat s dvoumotorovým letounem Diamond DA42-VI a celkově trénují ve třech různých typech letadel. Učí se s jednomotorovými, dvoumotorovými i vícemotorovými lehkými proudovými stroji, což je v případě výchovy kadetů rarita.

Areál akademie zabírá plochu o velikosti 12,5 milionu čtverečních stop, která by pojmula až 200 fotbalových hřišť. Na daném území se nacházejí moderní učebny, letové simulátory, věž pro řízení letového provozu nebo vyhrazená dráha. Nechybí ani špičkově vybavený kampus.

Kariéra v leteckém průmyslu je momentálně hodně žádaným artiklem. Poptávka po letecké dopravě totiž zaznamenala velký rozvoj a kvalifikovaný personál je stále více potřeba. Po pandemii covidu-19 navíc došlo v oboru ke zvýšení platového ohodnocení i zrychlení kariérního posunu, což je lákavé pro řadu osob.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

pohlad

14.11.2023 v 14:32 Tomas

Zaujímal by ma názor niekoho z brandže najmä na posledný odstavec v článku, že či sa zakladá na pravde a je veľký dopyt po pilotoch a ohodnotenie vzrástlo. Či to niesú iba marketingové kecy aby sa ľudia hrnuli robiť si pilotný výcvik 

Odpovědět

RE: pohlad

14.11.2023 v 15:19 Slavo

Tomas, neni, Emirates ma jeden z najdrazsich ale najkvalitnejsich vycvikov pokial viem tak len pre seba. Nie su verejna skola uplne. Ludia im odchadazju lebo nemaju dost volno.

Odpovědět

Přidat komentář