Cestující způsobil potíže na letišti v Čennaí, v zavazadle měl hady

07.09.2023

Pracovníci mezinárodního letiště v indickém Čennaí museli řešit problém, který je zde stále častější. Cestujícímu, jenž přiletěl do Indie z Bangkoku, totiž našli v zavazadle dvanáct hadů. Všichni plazi byli následně posláni zpátky do thajské metropole a pokus o pašování vzácných zvířat se podařilo zmařit.

Krajta královská byl jeden ze dvou druhů zadržených hadů
Krajta královská byl jeden ze dvou druhů zadržených hadů (Zdroj: Tereza Mrhálková | ZOO Praha)

Na letištích je snaha o pašování vzácných zvířat čím dál častější, naposledy se o tom přesvědčili v Čennaí, kde zabavili jednomu z cestujících zavadlo, ve kterém bylo jedenáct krajt královských a jedna krajta běloústá. Všichni plazi s pasažérem přiletěli z thajského Bangkoku.
 
Celníci muže zadrželi poté, co dostali avízo o nelegální činnosti. Hady museli zajistit a pasažéra vyslechnout. Ten však odmítl oznámit, kam měly jednotlivé krajty putovat dál. Samotní plazi poté byli posláni zpět do Thajska.
 
Nebylo to ale poprvé, co chtěli pašeráci letiště v Čennaí využít k nelegální činnosti a přepravě vzácných zvířat. V květnu bylo objeveno v zavazadle cestující, která přiletěla z Kuala Lumpuru, dvacet živých hadů.
 
Kromě nich navíc žena převážela ještě chameleona. V srpnu pracovníci indického letiště zabavili několik krajt, leguánů a veverek ohňových. Stejně jako u nejnovějšího případu byla vždy zvířata ukryta v odbaveném zavazadle. Taková činnost je přitom v Indii od roku 1972 zakázaná. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář