Na Karlovarsku spadl ultralight

31.07.2023

Karlovarští hasiči museli v sobotu večer zasahovat u požáru ultralightu. Podle mluvčího HZS stroj po vzletu nenabral dostatečnou výšku.

Hasiči byli na místě prakticky okamžitě, letadlo ale nezachránili
Hasiči byli na místě prakticky okamžitě, letadlo ale nezachránili (Zdroj: Facebook/ HZS Karlovarského kraje)

Poblíž obce Hory na Karlovarsku v sobotu večer musel Hasičský záchranný sbor vyrazit k nehodě a požáru ultralightu. Ten odstartoval z tamního letiště, podle mluvčího HZS, ale dostatečně nevystoupal a potkal se se stromy. Z dvoučlenné posádky byla zraněna pouze jedna osoba, a to jen lehce. HZS na svém Facebooku uvedlo, že stroj byl už při příjezdu jednotek celý v plamenech, na snímcích hasičů je vidět, že z něho nic nezbylo.

Na místě zasahovalo několik jednotek (Zdroj: Facebook HZS karlovarského kraje)

 

„Při vzlétnutí nenabral pilot malého letadla dostatečnou rychlost, zavadil podvozkem letadla o stromy a zřítil se na přilehlé místo, kde letadlo shořelo a nyní hoří přilehlý les,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských záchranářů Radek Hess pro server Novinky.cz.

Z letadla nic nezbylo (Zdroj: Facebook HZS karlovarského kraje)

 

„Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření policie v součinnosti s Úřadem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ dodala karlovarská krajská policejní mluvčí Zuzana Churaňová.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář